Rosselló presenta el llibre d’Antonieta Jarne ‘Carrer Galera, 5’

REDACCIÓ
07-05-2021
  • Rosselló presenta el llibre d’Antonieta Jarne ‘Carrer Galera, 5’

Ahir dijous, 6 de maig, Antonieta Jarne, professora d'Història contemporània de la Universitat de Lleida (UdL), va presentar el seu llibre “Carrer Galera, 5” en un acte organitzat per la Biblioteca Municipal de Rosselló, amb la col·laboració de Pagès Editors, i que es va dur a terme a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Rosselló per tal d'acomplir amb les mesures sanitàries i els protocols vigents en la celebració d'actes culturals.

Aquesta novel·la va ser l'obra de proximitat més venuda durant la passada Diada de Sant Jordi. S'hi explica la vida dels darrers 150 anys de la mà del transcurs de 5 generacions i de la veu de les dones que en són protagonistes, amb l'escenari de fets històrics i paratges reals, des de les Garrigues fins a Lleida ciutat.


Prop de vint escriptores i escriptors de Ponent col·laboren amb l'especial Sant Jordi de LLEIDA.COM

L'obra d’Antonieta Jarne va més enllà de la faula i les anècdotes que explica, perquè els elements estètics que empra i les idees lògiques que s'hi treballen arriben al lector armoniosament entreteixides. Tot el conjunt literari, amb les seves relacions simbiòtiques i el seu treball documentalístic, creen una novel·la que convida a ser recomanada per als desconeguts i rellegida per a aquells que tenen la sort de tenir-la a les seves mans. En definitiva, una obra anacrònica que resta per a les futures generacions.

La Biblioteca Municipal de Rosselló promou la vida cultural del municipi. A banda de les presentacions de llibres, participa en el circuit de l'exposició itinerant 'Textures i lectures' de la rossellonenca Palmira Rius, organitzat per l'Àrea de Cultura del Consell Comarcal de Segrià. En el marc d'aquest darrer projecte, el 29 d'abril van dur a terme una conversa literària sobre dramatúrgia amb la professora de Literatura anglesa de la UdL Núria Casado, per fer palès el teatre com a gènere literari llegible alhora que art escènic. L'exposició continua oberta al públic a la Biblioteca Municipal de Rosselló, fins al 14 de maig.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta