Sanitat recomana mantenir aquestes mesures de prevenció durant la selectivitat

ACN
Publicat: 
28-04-2021
Actualitzat: 28-04-2021 9:38
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Sanitat recomana mantenir aquestes mesures de prevenció durant la selectivitat
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (ACN)

La Comissió de Salut Pública estatal ha actualitzat les mesures de prevenció per a les proves d'accés a la universitat d'aquest any, que es fan a principis de juny. El document explicita que caldrà mantenir una distància interpersonal d'1,5 metres entre estudiants, que l'aforament dels espais serà reduït, que caldrà rentar-se les mans de manera freqüent i fer ús de mascareta. Recorda també que no podran accedir al centre on es faci l'examen persones amb símptomes compatibles amb covid, com tampoc les que estiguin en quarantena. Les seus hauran d'obrir abans per ventilar un mínim de 15 minuts, mantenir després la ventilació natural creuada de manera permanent obrint finestres i portes i, si no es pot, haurà de fer ús de ventilació mecànica.

El document 'Mesures de prevenció i higiene davant la covid-19 per a la realització de l'avaluació del batxillerat per a l'accés al a universitat 2021 i d'altres proves de similars característiques convocades en l'àmbit de l'ensenyament no universitari' recull mesures generals de prevenció de la transmissió i mesures específiques per a l'organització. El text especifica que en cas de transmissió comunitària no controlada, les administracions i les autoritats sanitàries decidiran si calen mesures addicionals "o la postergació dels exàmens".


La selectivitat dels grans

El document apunta que s'han d'evitar aglomeracions i desplaçaments innecessaris de persones. Per això, proposa esglaonar les entrades i sortides als llocs d'examen o ampliar el número de seus. Es recomana també que els alumnes abandonin la seu seguint els itineraris fixats i evitant concentrar-se a l'exterior.

D'altra banda, s'indica que els alumnes i professors o treballadors de col·lectius vulnerables davant la covid hauran de seguir les indicacions del seu professional sanitari respecte a les mesures de prevenció més adequades. En cas que una persona comenci a tenir símptomes de covid durant les proves, s'activarà el protocol per tal d'alertar els serveis de salut i aïllar la persona afectada.

Comparteix

També t'interessarà