Seròs organitza la segona edició del Fruit Music Festival 'amb un caire més familiar'

REDACCIÓ
Publicat: 
04-07-2023
Actualitzat: 04-07-2023 14:55
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Seròs organitza la segona edició del Fruit Music Festival 'amb un caire més familiar'
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida
  • Seròs organitza la segona edició del Fruit Music Festival 'amb un caire més familiar'
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida

El vicepresident primer en funcions de la Diputació, Jordi Latorre; l’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, i el regidor de Cultura i Festes de Seròs, Josep Albà, han presentat aquest dimarts la segona edició de Fruit Music Festival, que se celebrarà a Seròs el dia 8 de juliol.

Josep Antoni Romia ha explicat que “totes les accions que fem són per promocionar la base econòmica dels pagesos. Per això, és important que la gent del país consumeixi fruita d’aquí”. En aquest sentit, ha demanat que es canviï la concepció del pagès com a tal i que se’l consideri un empresari agrari. “Volem ajudar a fer que es conegui la nostra fruita dolça i que la nostra gent pugui viure millor, no només amb la venda del km0, sinó també amb l’exportació”.

Seròs organitza la primera edició del Fruit Music Festival
Peu de foto: 
Diputació de Lleida

Jordi Latorre ha destacat, de la seva banda, que Seròs “és l’epicentre de la producció de la fruita dolça, i unir la cultura i la festa amb la producció pròpia és un gran encert i pot tenir un llarg recorregut”.

Josep Albà ha afegit que el concepte d’aquesta segona edició s’ha canviat una mica, fent-lo de caire més familiar. Així, el festival –que se celebrarà al camp de futbol– obrirà portes a les 19.00 hores amb activitats per als més petits, començant des de les piscines amb circ de carrer i l’actuació de Circalia, per seguir amb la posada en escena de ‘Amb ganes de gresca’.

Per Albà, el festival “crearà el vincle entre el públic i la nostra fruita”. Ha insistit en assenyalar que “la mateixa importància que la gent d’aquí li donem a la fruita, li donin tots aquells que venen de fora, i l’organització del festival és una eina molt important per a nosaltres”.

A les 22.00 hores, i obert a tot el públic, actuarà la Kinky Band, un grup de versions, amb animació de Led Boys, seguit de nit de música per als més joves amb DJ Teixi, Moncho i MonDJ, que s’acabarà de matinada.

Durant tota la sessió –en la qual s’esperen prop de 500 persones– estarà oberta una zona chill out amb food truck’s. A més hi haurà una zona habilitada on Pau Nadal, barber local amb el comerç ‘Sublime’ ubicat al municipi, tallarà els cabells. El preu de les entrades és de 10 € a partir de 12 anys.

La col·laboració de diferents productors de fruita del municipi permetrà que els assistents al festival gaudeixin de la degustació de les diferents varietats de fruita.

D’altra banda, i prèviament a la seva celebració, s’organitzen dos tallers previs per tal de promocionar l’esdeveniment i començar a gaudir de la fruita. Un d’aquests tallers es farà el dia 6 de juliol, a les 19.00 hores, a les piscines, i es faran tasts de diferents varietats de fruites, a càrrec de l’experta en caracterització organolèptica de fruita de l’IRTA, Gemma Echeverria. L’altre (divendres, dia 7 de juliol a  les 19.00 hores, a les piscines) consisteix en diferents elaboracions culinàries amb la fruita de temporada amb la utilització del robot automàtic Thermomix, a càrrec de Teresa Jové.

Ajuntament de Seròs
Comparteix

També t'interessarà