Serveis amb Cor, un projecte de Ponent que forma part del Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària

REDACCIÓ
Publicat: 
20-05-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Serveis amb Cor, un projecte de Ponent que forma part del Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària

Davant la crisi sanitària, social i econòmica produïda arran de la pandèmia de la Covid-19, diferents organitzacions de l’Economia Social i Solidària catalana han impulsat el Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària, amb la voluntat d’obrir una primera convocatòria que doni suport econòmic a 25 iniciatives solidàries que aporten solucions directes a l’emergència i requereixen de recursos per la seva sostenibilitat.

Entre aquests projectes n’hi ha un de Lleida: Serveis amb Cor. Una cooperativa lleidatana d’inserció, social amb l’objectiu principal de generar ocupació per a col·lectius vulnerables de la ciutat, mitjançant serveis de missatgeria ecològica. La coordinació de la implantació del Fons Cooperatiu a Ponent ha anat a càrrec de Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, que també hi col·labora a nivell nacional a través de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius (XAC).

Els 25 projectes seleccionats tenen en comú que impliquen a la comunitat, busquen un impacte social i ambiental positiu, estan arrelats al territori, treballen en xarxa i estan mitigant de manera directa les conseqüències de l’emergència social i sanitària derivada de la Covid-19. Les cooperatives que els impulsen han readaptat solidàriament les seves activitats per centrar esforços i recursos en accions com la fabricació de material de protecció, la distribució d’aliments de primera necessitat o la cura de veïns vulnerables.

En el cas de lacooperativa Serveis amb Cor, ha rebut 1.500€ per recollir i repartir a domicili aliments que proporcionen entitats com el Banc d’Aliments de Lleida a les famílies més desfavorides i amb pocs recursos.

El Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària a Catalunya continua obert a donacions econòmiques a través de la plataforma demicromecenatgeGoteo, i ja ha encetat una segona fase amb més de 50.000 euros recaptats.

Comparteix

També t'interessarà