Set centres educatius de Lleida participen en el programa ‘Arquitectura a les Aules’

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
15-05-2024
Actualitzat: 15-05-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Set centres educatius de Lleida participen en el programa ‘Arquitectura a les Aules’
    Peu de foto: 
    Un taller del programa “Arquitectura a les Aules” al Col·legi Claver Raimat ©COAC

En el marc de la Setmana d’Arquitectura, aquest any, per primera vegada a Lleida, s’està duent a terme “Arquitectura a les Aules”, el programa de tallers d’arquitectura per a centres educatius, gràcies al qual l’alumnat de primària i secundària pot observar, pensar i actuar seguint el fil de l’arquitectura del seu entorn més immediat. L’objectiu és aportar als infants i joves una nova mirada sobre els espais. Es tracta d’una iniciativa organitzada des del 2019 pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) a Barcelona i que enguany s’ha estès a les Demarcacions de Lleida i Girona. Avui s’han iniciat els tallers i xerrades al Jesuïtes Lleida Col·legi Claver, l’Escola Països Catalans, l’IES Torre Vicens, l’Escola Sant Jaume Les Heures i l’Institut Joan Solà de Torrefarrera. Properament, s’hi sumaran l’Escola Camps Elisis i l’Escola Joc de la Bola.

El vocal de la Demarcació de Lleida del COAC, Orland Martí, explica que “aquesta iniciativa forma part d’ArquiEscola, el programa educatiu del COAC de divulgació de l’arquitectura a la ciutadania, i més concretament als infants i joves”. Pel que fa a la primera edició que està tenint lloc a Lleida, Martí destaca que “enguany participen set escoles i instituts on arquitectes voluntaris fan tallers englobats en quatre temàtiques: la descoberta de l’entorn, repensar els espais educatius interiors-exteriors, la sostenibilitat i salut, i la diversitat funcional i accessibilitat”.

A Lleida, “Arquitectura a les Aules” està tenint lloc del 14 al 17 de maig i hi participen set centres educatius. A l’Escola Països Catalans es duu a terme el taller “Gaudí(r)” a càrrec de l’arquitecte Guillem Muñoz. A l’Escola Camps Elisis, l’arquitecta Anna Solà imparteix el taller “Els materials en la construcció de caus i cases”. A l’Escola Joc de la Bola es fa el taller “Explorant l’Escola inclusiva”, a càrrec de les arquitectes Núria Laplaza i Mercè Manonelles, que també imparteixen el taller “Explorant el llenguatge visual de l’Arquitectura” a l’Escola Sant Jaume Les Heures. Al Col·legi Jesuïtes Lleida Claver es fa el taller “Radioestèsia i alteracions geobiològiques en les persones i l’arquitectura”, a càrrec de l’arquitecte Jordi Bosch. A l’Institut Torre Vicens, l’arquitecta Laura Herrera imparteix els tallers “Repensem el pati” i “Cobertes verdes”, i a l’Institut Joan Solà de Torrefarrera, l’arquitecta Noemí Bañeres fa el taller “Analitzem el nostre centre, com influeix l’arquitectura en la nostra salut”.

Sis anys realitzant tallers que apropen l’arquitectura a infants i joves

El 2019, el COAC va posar en marxa “Arquitectura a les Aules” dins del programa ArquiEscola i des que es va iniciar el projecte, ja hi han participat més de 24.000 alumnes de més de 200 escoles, moltes de les quals han participat en més d'una edició.

La del 2023 va ser l'edició amb més participació: 95 escoles amb 300 tallers i 8.100 alumnes. Les imatges i les descripcions dels tallers d'aquests anys es poden veure a “Arquitectura a les Aules 5.0”.

Comparteix

També t'interessarà