Temor d’utilitzar audiòfons?

REDACCIÓ
28-09-2020
  • Audiòfons en una mà

Moltes persones amb problemes auditius són reticents a l'ús d'audiòfons. I tendeixen a esperar massa temps abans d'acudir a l'especialista i reconèixer que pateixen problemes d'audició.

És molt freqüent trobar persones que declaren tenir problemes d'audició i reconeixen no haver anat a l'especialista per revisar la seva salut auditiva. El mateix passa amb l'ús d'audiòfons! Encara que sigui una solució ideal per recuperar l'audició, la majoria de gent tendeix a endarrerir-ne l'ús per temor als audiòfons, per recel o fins i tot per vergonya o pudor envers aquells que els envolten.

Un temor infundat que no té res a veure amb la realitat. I és que els audiòfons són l'eina més eficaç per combatre la pèrdua d'audició, en realitat, milloren de manera considerable la qualitat de vida d'aquelles persones que decideixen atrevir-se a portar-ne. El fet de no sentir-hi bé entorpeix i dificulta la vida de qualsevol persona, i això genera episodis d'estrès, situacions d'aïllament i fins i tot comportaments depressius. La dificultat per mantenir una conversa en un grup, la necessitat d'apujar el volum de la ràdio o el televisor, la incapacitat de diferenciar sons aguts o els problemes per percebre un soroll de fons són alguns dels avisos que alerten que una persona comença a tenir problemes d'audició.

És per això, animem a qualsevol persona que s'atribueixi aquests símptomes o els noti en algun familiar que visiti l'especialistes. L'ús d'audiòfons pot ser una solució perfecta, però l'essencial és identificar el problema i avaluar cada cas, i en això els nostres professionals són únics!

Revisa la teva salut auditiva!


 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta