Tornaran les fiances de 10.000 euros als dos empresonats pels aldarulls pro-Hasel a Lleida

ACN
Publicat: 
06-05-2021
Actualitzat: 06-05-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tornaran les fiances de 10.000 euros als dos empresonats pels aldarulls pro-Hasel a Lleida
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

L'Audiència de Lleida ha acceptat el recurs presentat pels dos joves detinguts i empresonats preventivament pels aldarulls pro-Hasel del febrer passat a Lleida. La jutgessa de guàrdia va ordenar el 31 de març presó preventiva amb fiança de 10.000 euros per a cadascun. L'advocada va recórrer aquesta decisió a l'Audiència de Lleida i ara la Sala els hi ha donat la raó i n'ha ordenat la llibertat sense fiança en entendre que no hi ha risc de fugida. Els joves, però, ja no són a la presó. Van sortir en llibertat una setmana més tard, el 7 d'abril, quan es va fer efectiu el pagament de la fiança abonat per la Caixa de Solidaritat. Amb la decisió de l'Audiència, ara se'ls hauran de retornar els 10.000 euros de cadascuna de les dues fiances.

Els Mossos d'Esquadra van detenir els dos joves com a suposats autors de l'atac a dos agents motoritzats de la Guàrdia Urbana de Lleida el 16 de febrer, durant la primera nit de protestes a la ciutat per l'empresonament del raper Pablo Hasel. Així mateix, també haurien participat en els aldarulls de les nits del 17, el 20 i el 27 de febrer. Segons va informar el TSJC, la causa està oberta pels delictes d'atemptat agents de l'autoritat, desordres públics, resistència i desobediència.

Segons la policia, els dos joves, de 27 i 28 anys, nacionalitat espanyola i veïns de la capital del Segrià, van llençar pedres i llambordes contra línia policial, van crear barricades per dificultar el pas dels vehicles i es van enfrontar amb els agents. En l'atac als dos agents motoritzats de la Urbana, un hauria llençat objectes contra una de les motos i una furgoneta del cos policial, i l'altre hauria llençat un objecte contundent contra un policia que li va impactar al pit causant-li una lesió.

Comparteix

També t'interessarà