Turisme de Lleida amplia les visites guiades per Setmana Santa

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
23-03-2024
Actualitzat: 23-03-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Turisme de Lleida amplia les visites guiades per Setmana Santa
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida

Turisme de Lleida ha ampliat les visites guiades a la ciutat amb motiu de la Setmana Santa perquè la ciutadania i els visitants puguin gaudir de Lleida i del seu patrimoni històric i cultural.  A més de reforçar les visites, també es posa en funcionament el Bus Turístic i el trenet.

Les propostes inclouen el guiatge al Castell Templer de Gardeny, la Lleida City Tour, les ruta de les 4 catedrals o la visita al Centre Històric i Dipòsit de l’Aigua. Alhora, sumant-se al festival Poesia Lleida, s’ha programat un recorregut literari sobre la figura del poeta lleidatà Màrius Torres.

Calendari de visites

 • 23 març: 12 h al Castell Templer de Gardeny (cast) / 17 h Màrius Torres (cat).
 • 24 març: 11 h Lleida City Tour (cast) / 12 h Castell Templer de Gardeny (cat).
 • 28 de mar: 12 h Castell Templer de Gardeny (cast) / 17 h Lleida City Tour (cat).
 • 29 de març: 11 h Lleida City Tour (cat) / 12 h Castell Templer de Gardeny (cat) / 17 h Les 4 catedrals (cast).
 • 30 de març: 12 h Castell Templer de Gardeny (cast) / 11 h Centre Històric i Dipòsit de l’Aigua (cat) / 17 h Centre Històric i Dipòsit de l’Aigua (cast).
 • 31 de març: 11 h Lleida City Tour (cast) / 12 h Castell Templer de Gardeny (cat).

El punt de sortida de les visites es l’Oficina de Turisme (C/ Major, 31). Per conèixer el Castell Templer de Gardeny, el punt de trobada és al mateix castell. I la proposta de “Les 4 Catedrals” s’inicia a la Catedral Nova. El preu és de vuit euros per persona (menors de 13 anys gratuït), excepte el recorregut dedicat a Marius Torres, que val tres euros.

Breu descripció de les visites

 • Visita “Màrius Torres”: és una passejada literària pels espais on va néixer, créixer i viure aquest poeta lleidatà: la casa natal, el despatx professional, l’Arc del Pont, etc.
 • “Lleida City Tour”: és una ruta panoràmica pel Centre Històric de la ciutat i per un dels principals eixos comercials i de vianants més llargs de la ciutat que finalitza al Turó de la Seu Vella).
 • “Les 4 Catedrals”: fa un recorregut per diferents monuments de la ciutat, com la Catedral Nova, l’església de Sant Llorenç, el Dipòsit de l’Aigua i La Seu Vella. El circuit és exterior excepte la Catedral Nova i el Dipòsit de l'Aigua.
 • “Centre Històric i Dipòsit de l’Aigua”: La passejada és pels carrerons del cor de Lleida: la capella del Peu del Romeu, les dues esglésies romàniques més destacades (Sant Llorenç i Sant Martí), l’antic Almodí medieval (La Panera) i es finalitzarà visitant l’interior del Dipòsit del Pla de l’Aigua.
 • El “Castell Templer de Gardeny” també es pot visitar dins el seu horari d’obertura: de dimarts a dissabte de 10 a 17 h i els diumenges i festius de 10 a 15 h.

El Bus Turístic

Amb l’arribada de la Primavera i la Setmana Santa, el Bus Turístic de Lleida es posa en marxa. Circularà de dissabte 30 al diumenge 31 de març i, a partir d’aleshores, el servei es prestarà els caps de setmana del 6 d’abril al 24 de juny. També circularà els dies 1 de maig i 20 de maig (Pasqua Granada).

Fa el recorregut habitual, d’una hora de durada, que comença davant la Paeria i que uneix els dos turons de la ciutat, fent accessible la visita al Castell Templer de Gardeny. El preu del bitllet és de 1,20 euros (bitllet ordinari) i s’accepta les targetes T-temps, T-nostra, T-estudiant i ATM. Hi ha un complement per als auriculars de 0,50 euros.

Els horaris per agafar el Bus Turístic són: al matí, a les 11 h, 12 h i 13 h / a la tarda, al es 16 h, 17 h, 18 h i 19 h.

 • Recorregut: av. Blondel – Paeria, av. Madrid, av. Catalunya, Rambla d’Aragó - Universitat, Prat de la Riba – Ricard Viñes, carrer Sant Martí – Mercat del Pla, Ronda la Seu Vella, carrer Pallars, av. Prat de la Riba, av. Alcalde Rovira Roure, Gran Passeig de Ronda, Castell Templer de Gardeny, carrer Alcalde Areny, Cappont - pont de l’av. Estudi General, carrer de la Dra. Castells, av. Garrigues – Camps Elisis, Rambla de Ferran i Paeria.

Les parades del recorregut es fan a Pont Vell / Paeria (inici i final de trajecte), a Ricard Viñes-Prat de la Riba, Mercat del Pla i Castell Templer de Gardeny, on es pot baixar i visitar gratuïtament el recinte (als horaris del matí i a les 16 h).

Trenet Turístic

El Trenet Turístic es posa en funcionament aquesta tarda. Circula des d’avui fins al diumenge 31 de març, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, de dilluns a diumenge. Després, oferirà el servei els caps de setmana del dissabte 6 d’abril al diumenge 28 d’abril. I a partir del mes de maig, de dimarts a diumenge. Sempre amb el mateix horari.

Com a novetat, es podrà comprar el tiquet per un sol recorregut.

Els preus són: adult 3 euros / infant 2 euros / jubilats (+65 anys) 2 euros.

Per poder pujar i baixar del tren durant 24 hores hi ha el tiquet Hop On-Hop Off: adult 6 euros / infant 4 euros / jubilats (+65 anys) 3 euros.

Recorregut i parades: el recorregut està pensat per facilitar a les persones residents i visitants l’accessibilitat al principal monument de la ciutat i el conjunt monumental de la Seu Vella de Lleida, passant pel centre històric, espai que aglutina la major part de l’oferta patrimonial, cultural i museística de la ciutat. Les parades es fan a Vila de Foix, Seu Vella i Ricard Viñes-Martín Ruano.

Comparteix

També t'interessarà