Un advocat es queda 115.000€ d’una indemnització dient que són els seus honoraris

A. GUERRERO
23-11-2017
  • Un advocat es queda 115.000€ d’una indemnització dient que són els seus honoraris

L’Audiència de Lleida va viure ahir una situació molt poc habitual, amb la celebració de dos judicis contra el mateix acusat i pel mateix delicte. L’advocat lleidatà P. R. F., de 60 anys, va ser jutjat acusat per sengles delictes d’apropiació indeguda, agreujada per haver-se quedat suposadament els diners procedents d’indemnitzacions de dos clients. La Fiscalia demana sengles condemnes, de quatre anys i mig i quatre anys de presó, i la devolució dels imports que considera que s’ha quedat de forma indeguda i que ascendeixen en conjunt a 246.360 euros. Al setembre, ja va ser condemnat a tres anys de presó i inhabilitació per un altre cas en el qual es va apropiar uns 20.000 euros.

La primera vista va ser per la presumpta apropiació de 115.812 euros d’una indemnització a una família de Torregrossa per la mort del seu fill en un accident de trànsit el novembre del 2011. Els denunciants van assegurar que el lletrat els va recomanar que li confiessin els diners i que ell els utilitzaria per solucionar els problemes econòmics que passaven. Tanmateix, van assegurar que no va fer res, la qual cosa va provocar que acabessin perdent tot el patrimoni. Per aquesta raó, l’advocat de l’acusació particular, Enric Rubio, també sol·licita que se’l condemni per un delicte de deslleialtat professional i li reclama una segona indemnització de 185.000 euros per danys morals.

L’acusat, que es va negar a respondre les preguntes del fiscal i els advocats i només va fer ús de l’últim torn de paraula, va explicar que els diners dipositats no eren per gestionar el patrimoni, sinó una provisió de fons per al pagament dels seus honoraris. El lletrat els va passar una minuta de 105.000 euros més l’IVA. Els denunciants van negar amb rotunditat aquest extrem i van afirmar que van ser enganyats. La defensa en va demanar l’absolució.

Posteriorment, va tenir lloc la segona sessió del judici per la suposada apropiació de 130.548 euros d’uns clients corresponents al pagament d’una indemnització per un accident laboral mortal a Cervera l’any 2005. El lletrat ja va dir en la primera sessió que havia abonat tots els diners.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta