Un documental sobre les amenaces als drets sexuals i reproductius obrirà el 13è Som Cinema

REDACCIÓ
Publicat: 
26-09-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un documental sobre les amenaces als drets sexuals i reproductius obrirà el 13è Som Cinema
    Peu de foto: 
    Fotograma del documental "Defensores"

El documental “Defensores” obrirà la 13 edició del Som Cinema-Festival de l’Audiovisual Català que se celebra a la ciutat de Lleida entre el 19 i el 23 d'octubre. La pel·lícula, dirigida i produïda pel Col·lectiu Tara, es projectarà fora de concurs el dia 19, a les 7 de la tarda, a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida. 
 
“Defensores” tracta la situació dels drets sexuals i reproductius en temps de crisi econòmica, social i política com els actuals, un context en què, reflecteix el documental, són els primers drets a ser atacats per grups fonamentalistes i d'extrema dreta amb l'objectiu de mantenir l'ordre econòmic i social neoliberal.

Lluita pels drets humans de les dones i persones LGTBIQ+

Les autores del documental assenyalen que les defensores dels drets sexuals i reproductius són a l’avantguarda de la lluita pels drets humans de les dones i persones LGTBIQ+ d’arreu del món. “Escoltar la nostra veu és clau per superar l’ofensiva fonamentalista”, subratllen.
 
El Col·lectiu Tara està format per dones professionals provinents de diversos àmbits (periodisme, història de l’art, comunicació, educació social i sociologia) i amb una experiència comuna en projectes educatius i de divulgació del coneixement sobre la cultura audiovisual, el gènere i el pensament social.
 
La producció de “Defensores” és a càrrec de Carles Pericas i d’Helena Moliné, i el guió, de Blanca Almendàriz.
 
Som Cinema està organitzat per Suggeriments, amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida-Institut d’Estudis Ilerdencs i el Vicerrectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat de Lleida. Se celebrarà en diferents escenaris de la ciutat: Screenbox Lleida, Ilerna, la Universitat de Lleida i Beat Cafè i Soul/Hoppers.
 
El Festival de l’Audiovisual Català comptarà amb les seccions de ficció i de documentals (tant llarg com curtmetratges) a banda del concurs de curts del Som Secundària realitzats per alumnat de diferents instituts de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà