Una alumna de la UdL guanya el Premi Colònies i Educació d'enguany amb un projecte sobre estades inclusives

REDACCIÓ
19-10-2018
  • Una alumna de la UdL guanya el Premi Colònies i Educació d'enguany amb un projecte sobre estades inclusives

L'estudiant d'Educació Social de la Universitat de Lleida (UdL) Roser Palomar Fonts ha guanyat la segona edició del premi interuniversitari Colònies i Educació per un projecte sobre estades inclusives per a joves amb diversitat funcional en un alberg del Priorat. El guardó, dotat amb 1.000 euros, el convoquen l'Associació Catalana d’Empreses del Lleure (Acellec), l'Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC) i la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya.

Palomar proposa en el seu Treball Final de Grau (TFG) trobar els aspectes que joves i adolescents comparteixen i els fan iguals, més enllà de les diferències. A través de les activitats, dinàmiques i tallers planteja treballar quatre eixos de forma implícita: la coneixença, l'autonomia, l'autoestima i la sexualitat. "La transmissió d'idees i valors en la quotidianitat posa de relleu la inclusió i la cohesió social per valorar la diversitat en clau positiva", afirma. L'objectiu final seria "crear un espai de coneixença, d'igualtat d’oportunitats, de comprensió de la necessitat d'integració social, de trencar barreres i prejudicis, d'aprenentatge, de suport i de creació de bons vincles", afegeix.

L'acte de lliurament del premi interuniversitari Colònies i Educació tindrà lloc el proper 14 de novembre a la Casa Golferichs de Barcelona. Comptarà amb l'assistència del conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, i de la directora general de Joventut, Norma Pujol.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?