Una exposició mostra la moda femenina del segle XIX

REDACCIÓ
12-09-2019
  • Una exposició mostra la moda femenina del segle XIX

La vestimenta d’una persona diu molt sobre la seua manera de ser i de pensar, però sobretot és un reflex dels canvis socials i tecnològics que s’han anat produint amb el pas dels anys. La sala Lucilla Atilia del celler Castell del Remei mostrarà informació aquest mes i el que ve sobre el llenguatge de la indumentària amb aquesta nova exposició Roba de blanc, una selecció entre més de 600 peces de moda femenina i aixovar de la llar de la col·leccionista Victòria Antó. Es tracta de roba de llit, camises de dormir i mocadors brodats de finals del segle XIX i mitjans del XX que Antó ha anat adquirint fonamentalment en diferents mercadillos. L’objectiu: homenatjar les modistes, puntaires i brodadores anònimes, el treball de les quals sempre ha passat desapercebut.

Encara que la mostra ja està oberta al públic, la inauguració oficial tindrà lloc diumenge que ve, en el marc de la jornada Llenceria literària. L’activitat començarà a dos quarts de dotze del matí amb una lectura teatralitzada de poemes a càrrec dels actors i les actrius del grup El Fil Invisible, que aniran abillats amb algunes de les peces de la col·lecció d’Antó i recorreran diferents dependències del celler −es requereix reserva prèvia−. La inauguració de l’exposició (12.15 hores) precedirà una visita guiada per les instal·lacions del Castell del Remei i un vermut amenitzat pel concert acústic d’Eva Pomés i Iris Grañó, a la una a la plaça Canal d’Urgell.

Inici de temporada

Entre les propostes del celler de Penelles per aquesta temporada destaca també Vins & Estrelles del dia 20 de setembre, una jornada astronòmica maridada amb vins del Castell del Remei i un sopar fred amb productes de proximitat. Un expert del Parc Astronòmic del Montsec (PAM) serà l’encarregat de conduir l’activitat, que inclourà projeccions i una observació de la nit estrellada. Per als amants de les escape rooms, el cap de setmana del 21 al 22 de setembre tindrà lloc El Misteri de la Verema, un joc de pistes per tal de descobrir la història del celler i el procés d’elaboració dels vins. Abans de la festa major del Castell, que tindrà lloc el 13 d’octubre i inclourà multitud d’activitats lúdiques, es portarà a terme un taller de reparació de murs de pedra a càrrec de Fet de Terra (28 i 29 de setembre) i la Diada de la Banqueta, el proper 6 d’octubre.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta