Unes 17.500 persones gaudeixen de les Festes de la Tardor de Lleida

ACN
Publicat: 
29-09-2021
Actualitzat: 30-09-2021 9:35
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Unes 17.500 persones gaudeixen de les Festes de la Tardor de Lleida

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el regidor de Festes, Ignasi Amor, han destacat el funcionament de les Festes de la Tardor i la bona acollida dels actes organitzats amb reserva prèvia, amb pràcticament totes les entrades exhaurides. en total, unes 17.500 persones han gaudit dels diferents espectacles programats. Pueyo ha agraït "el civisme i la sensatesa amb què han transcorregut aquests dies per part de la immensa majoria de la ciutadania i, també, dels joves". "Han estat unes festes molt properes al que podríem considerar una normalitat festiva i constitueixen, conjuntament amb la fira de Sant Miquel, un símbol de recuperació i represa", ha dit l'alcalde. De la seva banda, Amor ha destacat que no es té constància de botellots.

Lleida posarà el punt final aquest dijous a les Festes de la Tardor 2021, que van arrencar el 24 de setembre amb el pregó a càrrec del cantant, músic i animador, Ferran Aixalà, acompanyat per l'actuació de Pastorets Rock. Miquel Pueyo i Ignasi Amor han remarcat el bon funcionament de la plaça de la Sardana com a escenari i, molt especialment, com a espai per al pregó.

Així mateix, han subratllat la recuperació de Festa de Moros i Cristians, amb l'escenificació de les Ambaixades, la desfilada i la batalla -adaptades a les restriccions vigents- i de la diada castellera amb la participació, això sí, d'una sola colla, els Castellers de Lleida, que van alçar els primers castells a la plaça de la Paeria des de l'inici de la pandèmia.

Les cites amb més afluència han estat els concerts de Emlan, The Sey Sisters, Lildami, HIDDN, Pixie Dixie, Nuda, Saüc, Porto Bello, Doctor Prats i Ponent Roots -amb 2.000 persones cadascuna-; i el pregó amb Ferran Aixalà i concert de Pastorets Rock, amb 1.000. La resta de convocatòries, han tingut un aforament de 400 persones (La Gran Nit de Foc) i de 300 (sardanes, Sound de Secà, Banda Municipal de Música, passada de lluïment del Seguici i havaneres).

El regidor de Festes ha remarcat que han estat "festes molt emotives, viscudes al carrer i que consoliden un nou model, iniciat l'any 2019, més conciliador i amb horaris més tranquils". Amor ha posat de relleu "l'alt nivell de participació i civisme" que hi ha hagut en tots els actes i, en aquest sentit. "Crec que no ens quedem curts dient que hem tingut la millor Festa Major de tot Catalunya perquè no hem tingut cap botellot", ha remarcat.

Pueyo i Amor també han posat de relleu el bon funcionament de la reserva d'entrades per internet, sense les incidències que es van produir a la Festa Major. Així mateix, han agraït l'esforç dels treballadors que les han fet possibles, el suport dels patrocinadors així com la implicació de les entitats que han format part del programa.

Les Festes de la Tardor 2021, afavorides pel calendari, han permès gaudir d'un programa d'activitats que s'ha estès durant sis dies. Unes festes en què s'han descentralitzat activitats per arribar als barris, amb tallers de circ, jocs de fusta o actuacions del centre de titelles. "L'aposta pel talent emergent lleidatà, juntament amb grups consolidats i les arts en viu ha estat un èxit", ha dit l'alcalde. "El públic ha respost i ens referma en l'aposta de la Paeria per donar veu a noves propostes joves", ha afegit.

La festa ha tingut espai també per la tradició, aquest any representada per l'Àliga de la ciutat, del grup Cultural Garrigues, que ha celebrat els vint anys de la seva creació i està instal·lada al pati del Palau de la Paeria. Durant les Festes de la Tardor també s'ha pogut gaudir de visites guiades i portes obertes a diversos equipaments culturals de la ciutat, com ara la Seu Vella, el Castell de Gardeny o el Museu de Lleida. Així mateix, destaca el nou tram nord del camí del Riu, que es va obrir el passat diumenge i més de 500 participants a l'acte.
 

Comparteix

També t'interessarà