Unes 2.000 pimes i autònoms de Lleida ja s’han beneficiat del Kit Digital

REDACCIÓ
Publicat: 
15-03-2023
Actualitzat: 15-03-2023 17:22
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Unes 2.000 pimes i autònoms de Lleida ja s’han beneficiat del Kit Digital
    Peu de foto: 
    Foto Subdelegació del Govern a Lleida
  • Unes 2.000 pimes i autònoms de Lleida ja s’han beneficiat del Kit Digital
    Peu de foto: 
    Foto Subdelegació del Govern a Lleida

Unes 2.000 pimes i autònoms de la província de Lleida s’han beneficiat fins ara del programa Kit Digital, l’objectiu del qual és promoure la digitalització de les petites i mitjanes empreses de menys de 50 treballadors i els autònoms de qualsevol sector productiu, segons les dades facilitades per Red.es, entitat adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial.

Red.es, com a entitat encarregada de la gestió del programa Kit Digital, ha concedit fins a data d’avui bons digitals a Lleida per valor de 12 milions d’euros, una quantitat que el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha valorat “molt positivament ja que ha superat les expectatives inicials i permetrà, sens dubte, acompanyar econòmicament les pimes i els autònoms en el reforç i la millora del seu posicionament digital en un món que avança cada cop més cap a la digitalització”.

COELL tramitarà la sol·licitud del Kit Digital a totes les petites empreses
Peu de foto: 
Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL)

José Crespín ha visitat Granes Meat Quality SL de Torrefarrera i Central de Pa a Lleida, dues de les 2.000 pimes i/o autònoms lleidatans que ja han rebut el bo Kit Digital. En el cas de Capoeira Topázio, aquesta micropime ha tramitat recentment la sol·licitud a través de l’agent digitalitzador La Pometa, la CEO de la qual, Laia Rogel, ha acompanyat el subdelegat en la seva visita a les instal·lacions d’aquesta escola de dansa i art  brasilera. L’escola utilitzarà el bo digital per crear una pàgina web per donar-se a conèixer i reforçar la gestió a les xarxes socials.

La pime Granes Meat Quality, distribuïdora al major i venda al detall de productes càrnics frescos, congelats, cuits o curats, ha invertit el bo digital concedit de 12.000 euros en solucions de gestions de processos i millora de la presència a internet, així com de gestió de dades, Business Intelligence i analítica.

Per la seva banda, Central de Pa, dedicada  a l’elaboració de pa i rebosteria de forma artesanal i amb servei de cafeteria degustació, ha obtingut un bo de 6.000 euros que li ha permès millorar la presència i posicionament a internet, obrir àrea d’e-commerce i gestionar xarxes socials.

La bona acollida del programa Kit Digital entre les pimes de menys de 50 treballadors i el col·lectiu d’autònoms ve avalada per les xifres de gestió ja que, segons les dades de Red.es, fins a data d’avui s’han concedit més de 183.000 bons a tot Espanya per un import aproximat de 950 milions d’euros. Les dades demostren, segons ha explicat el subdelegat José Crespín, que Kit Digital “s’ha convertit en el programa d’ajuts a la digitalització de pimes i autònoms més important a la història del país i esdevé, a més a més, tot un exemple de col·laboració públic-privada gràcies a la tasca duta a terme pels agents i col·laboradors digitalitzadors donats d’alta per potenciar la seva difusió i assessorar en la seva tramitació”.

Crespín ha volgut destacar també que les xifres i l’anàlisi de la gestió de Kit Digital apunten que “s’hi estan acollint tant pimes petites com pimes amb més volum d’activitat i de treballadors de fins a 49 treballadors, així com el col·lectiu de micropimes i d’autònoms de qualsevol sector econòmic i productiu que veuen necessari reforçar la seva digitalització. Els bons digitals són, en aquests sentit, un ajut econòmic per fer-ho possible”.

Pressupost de 3.067 milions d’euros i termini fins al 31 de desembre de 2024

El programa Kit Digital disposa d’un pressupost global de 3.067 milions d’euros finançat a través dels fons europeus Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del Govern d’Espanya.  L’objectiu és avançar en la transformació digital de les pimes i autònoms, facilitant la implementació de solucions digitals que permetin augmentar la seva competitivitat, millorar la productivitat i optimitzar-ne la gestió.

El ventall de solucions digitals incloses en el catàleg del programa Kit Digital contemplen, per exemple, propostes de comerç electrònic, gestió de xarxes socials, gestió de clients, eina d’oficina virtual, gestió de processos, factura electrònica i mesures relacionades amb connexions segures i ciberseguretat.

Kit Digital s’adreça a totes les pimes de menys de 50 treballadors i als autònoms, sigui quin sigui el sector productiu, amb bons de 12.000, 6.000 o 2.000 euros en funció de la plantilla de treballadors.

Davant l’alta demanda registrada a tot Espanya, el programa ha ampliat el termini de sol·licituds fins el 31 de desembre de 2024.

El 100% de les pimes i autònoms que complien amb els requisits i han presentat de forma correcta la sol·licitud estan rebent el bo digital concedit en un termini de resolució de menys de tres setmanes.

A més a més dels agents i col·laboradors digitalitzadors del programa, el 98% dels quals són pimes TIC de tot el país, a Catalunya hi ha 7 Oficines Acelera Pyme, una de les quals està situada a la seu de la Cambra de Comerç de Lleida amb la finalitat d’assessorar les pimes i autònoms interessats

Comparteix

També t'interessarà