Referent de la setmana

AECC Lleida

AECC Lleida

L'educació en salut, el suport i acompanyament a les persones malaltes i les seves famílies, i finançar la investigació per un millor diagnòstic i tractament del càncer són valors fonamentals que inspiren la tasca de l'AECC

L'AECC-Catalunya Contra el Càncer Lleida és una entitat sense ànim de lucre que fa més de 50 anys que lluita per disminuir l'impacte que causa aquesta malaltia. Lleida va ser una de les primeres províncies en iniciar l’activitat a nivell provincial l’any 1959. Llavors, l'entitat veia com la majoria de famílies afectades estaven totalment desproveides de qualsevol servei, un panorama que els va impulsar a constituir-se formalment amb l’objectiu d’esdevenir un bàlsam pel fort impacte que provoca el càncer, tant pel malalt com pel seu voltant. Al inicis es tractava d’una organització amb vocació de voluntariat, però al llarg dels anys, amb les diverses tasques assumides va acabar adoptant una essència molt més professionalitzada, fins al punt de convertir-se en un punt de referència respecte assistència als i les afectades.

Actualment, l’AECC Lleida té al voltant de 3.600 socis a la demarcació i compta amb uns 600 col·laboradors. Aquestes xifres creixen any rere any, guanyant adeptes per seguir lluitant per educar en salut, donar suport i acompanyar les persones malaltes i les seves famílies, i finançar projectes d'investigació que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer.

El passat 4 de febrer celebravem el Dia Mundial Contra el Càncer, una data marcada anualment al calendari per seguir alçant la veu a favor de la investigació, conscienciació, difusió i suport als afectats. Des de l’AECC Lleida consideren vital la tasca informativa i de conscienciació social, mitjançant les quals pretenen contribuir a la prevenció de la malaltia i a promoure hàbits de vida saludable a través de campanyes, programes o conferències. D’altra banda, els serveis i accions empreses des de l’Associació hi troben l’atenció social, psicològica, de fisioteràpia o les colònies d’estiu per a nens amb càncer, entre d’altres iniciatives. Entre les seves prioritats també s’hi troba la de promoure i donar suport en tots els aspectes a la recerca oncològica per combatre aquesta malaltia.

Des de l’AECC demanen també a l’Estat un pla d’actuació general per tal de treballar conjuntament davant aquestes situacions i poder donar major suport econòmic a les persones. Concretament, consideren necessària l’elaboració d’un pla integral per seguir combatent aquesta lacra i evitar que un nou diagnòstic provoqui la precarietat econòmica i social al malalt.

Podeu trobar més informació sobre l'AECC Lleida al següent enllaç i a les xarxes socials.

Més referents »

Comparteix

Agenda

abril

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30