Referent de la setmana

Fundació Aspamis

LLEIDACOM / Lourdes Farré
Fundació Aspamis

La Fundació Aspamis té com a objectiu contribuir en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitats físiques o psíquiques.

La Fundació Aspamis és una entitat privada sense ànim de lucre, que va néixer l'any 1977 fruit de la preocupació i la iniciativa d'un grup de pares i mares, que volien donar resposta a les carències i necessitats paleses a les terres de Lleida, entorn la cura i la qualitat de vida de nens i nenes amb discapacitats, tant físiques com psíquiques de diferents graus. Una entitat que forma part de la xarxa del Sistema Català de Serveis Socials, organització que té com a principals objectius facilitar als usuaris i usuàries dels centres allotjament, manutenció, atenció sanitària i higiene personal.

Aspamis es constituïa fa 44 anys amb el seu primer centre a Torrefarrera, anomenat Ginesta. Avui dia el seu àmbit d'actuació acull els territoris de Catalunya i Aragó, amb quatre centres diferents: Centre Ginesta I, amb 93 usuaris a Torrefarrera; Centre Ginesta II, amb 13 usuaris a Torrefarrera; Centre la Immaculada, amb 93 usuaris a Alcoletge; Centre el Pilar, amb 55 usuaris a Vencillón.

Aquesta evolució significativa ve a demostrar que la Fundació Aspamis, és encara avui dia un projecte viu, que no es conforma i lluita dia a dia per evolucionar i millorar l'atenció dels seus usuaris i respectives famílies, en una tasca que se centra bàsicament en l'assessorament familiar, en l'acolliment residencial, i en l'àrea de centre de dia d'atenció especialitzada. El seu objectiu és atendre les diferents necessitats que apareixen al llarg de la vida de la persona amb discapacitat intel·lectual, i fomentar al mateix temps la inclusió social i l'autonomia personal. Una feina basada en els principis d'igualtat d'oportunitats, que busca satisfer les dimensions de benestar material i emocional, el desenvolupament personal i les relacions interpersonals, l'autodeterminació, els drets, el benestar físic i la inclusió social de cada usuari en els diferents àmbits establerts en el seu programa d'atenció individualitzada, de tal manera que cada usuari rep els suports adients a les necessitats que presenta durant les diferents etapes de la seva vida.

I tot això és possible gràcies al treball conjunt de les famílies, els residents, els esforços econòmics de les administracions, i el personal d'Aspamis, que hi té una dedicació tant professional, com personal i humana, puix que es tracta d'un gran equip de professionals, amb una àmplia formació i experiència en el camp de la discapacitat intel·lectual, que es regeixen pels diferents valors de la fundació, que són els de qualitat i ètica; creixement i desenvolupament; innovació; motivació, eficàcia i eficiència; treball en equip; participació i implicació activa; progrés personal i professional; responsabilitat i satisfacció.

La Fundació Aspamis també treballa dia a dia perquè els familiars dels seus usuaris se sentin acollits i acompanyats, i puguin reconèixer els centres de residència Aspamis com la seva segona casa i família. Entenen que és un camí que prenen en comú amb aquells pares, mares, germans... per construir entre tots, un dia a dia millor, amb més qualitat, per a tots aquells a qui estimen.

Més referents »

Comparteix

Agenda

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?