Referent de la setmana

Josep Maria Albaigès

lleida.com
Josep Maria Albaigès

Nom: Josep Ma Albaigès
Població: Juneda (Les Garrigues)
Vida: 1940 - 2014
Professió: Enginyer de camins, llicenciat en ciències econòmiques i escriptor

El passat 18 de març va traspassar el junedenc Josep Maria Albaigès i Olivart. Enginyer de camins, llicenciat en ciències econòmiques i escriptor de més de cent publicacions, Albaigès va dedicar la seva vida a l’aprenentatge. Es considerava un apassionat del llenguatge, les matemàtiques, els palíndroms, els noms i cognoms del territori i la història, entre d'altres. 

D’entre els seus títols, en destaquen el de president honorari de MENSA-España, expresident de la Societat Catalana d’Onomàstica, president del FONI (Fòrum Onomàstic Nacional i Internacional), expresident i president honorari del Club Palindromista Internacional (CPI) o exmembre del Comitè de Política Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona, entre molts altres. També era col·laborador habitual de La Vanguardia, Expansión o Muy Interesante. Albaigès va fundar Carrollia, revista dedicada a les matemàtiques i l’estudi del llenguatge.

L'any 2011 se'l va nomenar Fill predilecte de Juneda, localitat on va néixer i viure fins a la seva joventut i a la que anava tornant regularment. 

A Internet s'hi pot trobar el seu espai Albaiges.com, ple de material molt divers i de molta qualitat, alguns fins i tot documents únics. 

Albaigès va escriure un darrer llibre, Records de l'any de la picor, un llibre autobiogràfic que significa la quadratura del cercle entre Albaigès i Juneda, un darrer record que Albaigès va voler tenir amb la terra que el va veure néixer.

Més referents »

Comparteix

Agenda

maig

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Enquesta