Referent de la setmana

Josep Maria Albaigès

lleida.com
Josep Maria Albaigès

Nom: Josep Ma Albaigès
Població: Juneda (Les Garrigues)
Vida: 1940 - 2014
Professió: Enginyer de camins, llicenciat en ciències econòmiques i escriptor

El passat 18 de març va traspassar el junedenc Josep Maria Albaigès i Olivart. Enginyer de camins, llicenciat en ciències econòmiques i escriptor de més de cent publicacions, Albaigès va dedicar la seva vida a l’aprenentatge. Es considerava un apassionat del llenguatge, les matemàtiques, els palíndroms, els noms i cognoms del territori i la història, entre d'altres. 

D’entre els seus títols, en destaquen el de president honorari de MENSA-España, expresident de la Societat Catalana d’Onomàstica, president del FONI (Fòrum Onomàstic Nacional i Internacional), expresident i president honorari del Club Palindromista Internacional (CPI) o exmembre del Comitè de Política Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona, entre molts altres. També era col·laborador habitual de La Vanguardia, Expansión o Muy Interesante. Albaigès va fundar Carrollia, revista dedicada a les matemàtiques i l’estudi del llenguatge.

L'any 2011 se'l va nomenar Fill predilecte de Juneda, localitat on va néixer i viure fins a la seva joventut i a la que anava tornant regularment. 

A Internet s'hi pot trobar el seu espai Albaiges.com, ple de material molt divers i de molta qualitat, alguns fins i tot documents únics. 

Albaigès va escriure un darrer llibre, Records de l'any de la picor, un llibre autobiogràfic que significa la quadratura del cercle entre Albaigès i Juneda, un darrer record que Albaigès va voler tenir amb la terra que el va veure néixer.

Comparteix

Altres referents

Eva Ribalta
12 març de 2019

Eva Ribalta és una atleta lleidatana de...

AECC Lleida
07 febrer de 2019

L'AECC-Catalunya Contra el Càncer Lleida és una entitat sense ànim de lucre que fa més de 50 anys que lluita per disminuir l'impacte que causa aquesta malaltia.

Núria Carretero
07 gener de 2019

Núria Carretero és una enginyera informàtica lleidatana, que ha estat galardonada amb el premi Alfons de Borja de l'Associació Alumni UdL d’...

Pàgines

Agenda

març

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Enquesta