Referent de la setmana

Xavi Menós

lleida.com / L. Boleda
Xavi Menós

Municipi: Sudanell
Any de naixement: 1981
Professió: fotògraf i community manager

Xavi Menós, sudanellenc nascut el 1981, viu el somni de molts, treballar d’allò que l’apassiona. És social media de personatges de la cultura popular com ShakiraElvira Lindo, Nina Garcia o Eugenia Silva. També és fotògraf de moda i ha publicat els seus treballs a diferents revistes de gran prestigi com Marie Claire, ELLE, El País Semanal o Rolling Stone, entre d’altres.

Ha arribat fins aquí gràcies al seu esforç, constància i dedicació. Va estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. El següent destí va ser Nova York l’any 2008, on hi va cursar el Màster de Media Studies a The New School.  Aquell mateix any, quan va acabar els estudis, es va convertir en creador de continguts digitals per la cantant Shakira. Durant la seva etapa d’estudiant a Barcelona ja treballava en diferents mitjans de comunicació.

L’abril passat va avançar un pas més en la seva carrera fotogràfica i va exposar algunes de les seves fotografies a l’església de Sant Martí de Lleida dins de l’exposició In&Out. El mateix Menós assegurava que “hauria estat més fàcil i menys costós realitzar el mateix projecte a Barcelona, però desitjava ensenyar la meva terra, ja que a Lleida no només hi ha peres i pomes”. L’exposició In&Out va traslladar els espectadors fins a les grans desfilades de moda de Nova York i París que Menós va retratar de primera mà. “Les instantànies ens passegen per tots els racons de les passarel·les, de la desfilada fins al backstage passant per tots els detalls que succeeixen darrere la cortina i suposa que tot surti rodó a l’escenari”.

L’exposició és la punta de l’iceberg de la trajectòria de Menós. Com a community manager de Shakira, ha creat un centenar de vídeos que han tingut més de 100 milions de reproduccions. L’estiu del 2010 el món va ballar WakaWaka gràcies a la campanya “Ballem tots per 1GOAL”, dirigida per ell. Aquesta es va convertir en viral, i el vídeo del ball va ser el més vist de Youtube en la categoria de filantropia.

Elvira Lindo, escriptora, també confia amb el community manager per a que gestioni les seves xarxes. Té un compte a Twitter i dos a Facebook (el públic i el personal amb pseudònim). Segons Lindo “soy perezosa para promocionar mis libros y difundir lo que escribo. Con la ayuda de Xavi Menós puedo hacerlo comodamente”.

Amic dels seus amics, en Xavi, també s’ocupa de totes les publicacions a les xarxes socials de Nina García, especialista en moda, directora creativa de Marie Claire i col·laboradora al programa de televisió americà Project Runway.

El bon fer que el caracteritza ens porta fins a les tasques més solidàries en que participa. Actualment col·labora amb la Fundació Peus Descalços realitzant el manteniment de les seves xarxes socials.

En Xavi és una persona propera que no s’oblida mai de l’esforç que comporta arribar on és ell. Des de fa 9 anys viu a 6000 km de casa, Nova York, però sempre té la seva terra dins, un vincle que mai desapareixerà. Per a tindre’l una mica més a prop en Xavi ens regala històries del seu dia a dia al Diari Segre, cada dos diumenges.


Web personal: XaviMenos.com

Més referents »

Comparteix

Agenda

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

Enquesta