Actualitat

La UdL no assigna diners a l'hospital veterinari i la Diputació posa condicions per pagar-lo

S.espn/j.mart
17-12-2015
  • La UdL no assigna diners a l'hospital veterinari i la Diputació posa condicions per pagar-lo

El consell de govern de la Universitat de Lleida va aprovar ahir el pressupost del 2016, que ascendeix a 81.351.395 euros, un 1,29% més que el d’aquest any, i en el qual no figura cap partida específica per a la construcció de l’hospital veterinari, necessari per al 2017. El rector, Roberto Fernández, va restar transcendència a aquest fet i va dir que està plenament confiat que “hi haurà recursos externs”. “Veterinària no deixarà de fer-se per falta d’instal·lacions”, va insistir, encara que va evitar en tot moment concretar qui aportarà els diners i en quin punt es troben les negociacions. A més, va apuntar que, si fos necessari, la UdL podria acabar mobilitzant recursos propis per a aquesta inversió, per exemple, utilitzant el romanent pressupostari. “Estic convençut que tindrem unes magnífiques instal·lacions a l’altura de l’esforç que s’ha fet per tenir veterinària”, va afirmar de forma taxativa, i va assenyalar que la UdL preveu licitar les obres el pròxim mes de gener, amb la qual cosa podrà estar enllestit per a l’any següent, quan els alumnes hauran de fer les pràctiques. Així mateix, va dir que també preveuen utilitzar per a aquesta finalitat les instal·lacions del Centre d’Investigació Biomèdica Avançada de Torrelameu, de la Diputació.

Precisament, i malgrat que el rector no ho va concretar, és amb la Diputació amb qui negocien el finançament. Sobre això, el president de la corporació provincial, Joan Reñé, va assegurar que de moment no ha pressupostat ni un euro per a l’hospital veterinari. Va afegir que, en cas de fer alguna aportació, marcaria primer unes condicions, com ara que el centre de Torrelameu estigui inclòs en el projecte, i va assegurar que així ho ha comunicat al rector. La UdL voldria que la Diputació financés bona part dels cinc o sis milions que costarà l’equipament, però la Diputació va remarcar que qualsevol aportació està condicionada a fixar unes condicions prèvies.

D’altra banda, la UdL preveu el manteniment de l’aportació de la Generalitat i un 11,11% més per matrícules. Al capítol de despeses, preveu una partida de 200.000 euros per a ajuts al lloguer a estudiants que viuen lluny de la ciutat. El rector va destacar que és una iniciativa pionera a Catalunya. Així mateix, va indicar que creixen les partides per a centres, departaments i investigació. D’altra banda, va dir que “la no reposició” de tots els docents i el personal d’administració en quatre anys per les retallades “posa en perill la prestació dels serveis universitaris”.

Desena de tot l’Estat en impacte i producció científica

La UdL és la desena universitat de l’Estat en impacte i producció científica, rànquing que encapçalen la Pompeu Fabra, la de Barcelona, la UAB i la Rovira i Virgili, segons l’informe Indicadors d’investigació i innovació de les universitats públiques catalanes de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques. La UdL va captar 6,7 milions per a investigació el 2013 i cada investigador va captar de mitjana 12.136 euros. Un 80% dels fons competitius procedien de la Generalitat o de l’Estat, l’índex més elevat amb diferència de totes les universitats públiques catalanes, mentre que solament un 19,2% van ser fons europeus. L’informe destaca que l’impacte científic de les universitats catalanes és un 33% superior a la mitjana mundial.

Comparteix

Altres notícies del dia