Que passarà amb el projecte de “La Promenade”?

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
22-03-2022
Josep Maria Castells Benabarre | Estudiant, emprenedor, divulgador social i fundador d'ElMercadal.cat
22-02-2022
L'equip d'Animac, Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya
14-01-2022
Llibert Rexach Roure
11-01-2022
Grup Municipal Compromís per Torregrossa
06-01-2022
Clàudia Casas Cocera
29-12-2021
Marta Vilalta, Meritxell Serret, Jordina Freixanet, Engelbert Montalà i Antoni Flores (Diputades i diputats d'ERC al Parlament per Lleida)
09-12-2021
Joan Santacana i Vélez - Paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut de Cervera
01-12-2021
Sílvia Romero Galera - Regidora de l’Ajuntament de Tremp (Compromís per Tremp) i Diputada del PSC al Parlament de Catalunya per Lleida, Alt Pirineu i Aran
23-11-2021

Pàgines

Que passarà amb el projecte de “La Promenade”?

22-03-2022
Que passarà amb el projecte de “La Promenade”?

Sóc un balaguerí que fa 5 anys que fa vida a Lleida i m’he quedat sorprès al llegir a la premsa que els regidors d’una ciutat que és capital de província, que està ben ubicada i comunicada amb nombrosos recursos socials, amb un aeroport ben a prop, l’AVE de Lleida-Pirineus, les millors infraestructures, un sector serveis molt ampli finalment no apostarà pel macrocomplex lúdic i comercial de “La Promenade” o “Lleida Go” o també conegut com Torre Salses. 

 Comprenc la preocupació dels comerciants de l’Eix però això no justifica que s’hagi de paralitzar un projecte optimista i innovador que venia per quedar-se per aportar llocs de treball, cultura, oci i riquesa al nostre territori.  

Crec que si el govern no rectifica (que no ho farà) Lleida haurà perdut per segon cop consecutiu un pla privat per fomentar el turisme de qualitat i proximitat dins de la província. Cal recordar doncs que estava projectat de fer un parc temàtic infantil dedicat als personatges dels dibuixos animats com els barrufets (en anteriors legislatures),  i aquestes infraestructures i instal·lacions no es varen executar per la manca de voluntat dels nostres governants. Ara igual que abans van agafats de la mà de col·lectius que no representen la majoria de ciutadania i en particular la generació millenial i generació Z. 

Els projectes grans fan por als petits tot i que crec que el més ben fet assenyat seria parlar amb els comerciants de l’Eix per a que en un futur es torni a replantejar el projecte i s’hi puguin instal·lar allí amb una bonificació i incentius econòmics. 

 Jo no estic en contra de l'Eix Comercial. Jo he comprat a l'Eix sempre que he tingut l'oportunitat. De fet compro molt a l’Eix i simplement (i com a millenial) soc realista però alhora rotundament optimista! 

Tal i com s'informava als mitjans de comunicació ja s'han aprovat els pressupostos de La Paeria de Lleida. Em faig múltiples preguntes que m'agradaria que algun lector, institució o col·lectiu em respongués.  Perquè no té cabuda un macro complex ambiciós a una ciutat que és capital de més de 140.000 persones de diferents edats, localització propera a l'espai que acollirà els jocs olímpics de Barcelona-Pirineus al 2030? Que passarà amb Torre Salses i “La Promenade”? Celebrarem els Jocs Olímpics de BCN-Pirineus?

Crec que si Lleida deixa escapar aquesta oportunitat única, seria interessant que els promotors valoressin la possibilitat de incorporar-lo al Prepirineu de Lleida, concretament a la ciutat de Balaguer i així no hi haurien tantes desigualtats territorials, els balaguerins ho agrairien... Jo m’estimo Balaguer! I com a millenial i simpatitzant de les generacions que venen, dono aval a la posada en marxa d’aquest projecte que generaria més de 1.000 llocs de treball directes i indirectes i ompliria de riquesa i valor una ciutat com és la capital de província i de la Terra Ferma. 

Per què molta gent demostra tanta por al projecte de Torre Salses si a totes les capitals d’Espanya tenen projectes similars funcionant des de fa molt temps, generant riquesa? Tot el meu suport als promotors i mostra de decepció per no incorporar-la als pressupostos i fer-la viable. Novament deixem escapar un projecte de cara i ulls. 

Tota una incògnita del que passarà a partir d'ara perquè La Paeria no hauria de menystenir l'opinió dels dos barris que ja es posicionen a favor d'aquest projecte comercial i lúdic amb arguments similars als que avui us exposo.

Josep Maria Castells Benabarre | Estudiant, emprenedor, divulgador social i fundador d'ElMercadal.cat

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

maig

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Enquesta