⏯️ “Deixa’m ballar per unes Festes lliures d’agressions sexistes”

REDACCIÓ
06-05-2021
  • ⏯️ “Deixa’m ballar per unes Festes lliures d’agressions sexistes”

L’Ajuntament de Lleida ha presentat el videoclip “Deixa’m ballar” dins de la campanya “Per unes Festes lliures d’agressions sexistes”. Una iniciativa municipal, creada pel productor musical LhanZeBeats i la cantant Perseida, que es reproduirà abans dels concerts de Festa Major de Lleida per promoure un oci nocturn igualitari i lliure de sexisme. També s’instal·larà un Punt Lila, ubicat als Camps Elisis, a la zona de concerts, a partir de les 19 h  durant les revetlles, els dies  8 de i 10 de maig, per atendre les demandes d’informació i atenció davant d’agressions sexistes en el marc de les festes.

La tinent d’alcalde i regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro; el regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, i el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, han assistit a la presentació del videoclip que s’emmarca com una de les accions de promoció de la igualtat de gènere i de prevenció de comportaments sexistes durant les nits de la Festa Major de Lleida.

“Deixa’m ballar” és una cançó creada pel productor musical LhanZeBeats i la cantant Abril Riera, més coneguda a l’escena musical local com a Perseida. A més, ha comptat amb la participació de l’Escola de dansa Dancescape, que ha preparat la coreografia del ball i ha participat activament amb cinc de les seves ballarines i ballarins, els quals surten al videoclip juntament amb Perseida.


Lleida tallarà 4 carrers durant la festa major per facilitar la instal·lació de vetlladors a bars i restaurants

Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

El tema musical se centra en el missatge del seu títol “Deixa’m Ballar”, reivindicant l’apoderament de la dona, la llibertat de poder ballar sense ser jutjada, de dir “no”, de no tenir por i de no ser discriminada. L’objectiu principal és fer una crida a tota la societat per prendre consciència sobre la igualtat i el respecte a les dones.

La producció del videoclip és una iniciativa municipal, fruit d’un treball conjunt entre el Departament de Polítiques per la Igualtat i el de Joventut. El finançament d’aquesta acció ha anat a càrrec del Ministerio de Igualdad, a través d’una subvenció del Pacto de Estado contra  la Violencia de Género.

Punt Lila als Camps Elisis

L’Ajuntament de Lleida, de manera complementària a altres actuacions de prevenció de la violència masclista en els espais festius i d’oci nocturn instal·larà un Punt Lila per atendre les demandes d’informació i atenció davant d’agressions sexistes en el marc de les Festes de Tardor.

El Punt Lila estarà ubicat als Camps Elisis, a la zona de concerts, a partir de les 19 h  durant les revetlles, els dies  8 de i 10 de maig

El punt estarà gestionat per professionals de l’entitat Antisida i facilitarà informació de la  campanya de prevenció de les agressions sexistes, repartirà material i recollirà i atendrà a persones que denunciïn qualsevol tipus d’agressió sexista.

Així mateix es distribuiran les polseres amb el lema “Lleida, per unes festes sense agressions sexistes” amb l’objectiu de fomentar la bona convivència i crear un clima de tolerància zero a qualsevol forma de violència contra les dones.

En el marc de l’exposició Feminista havies de ser, aquesta tarda, a les 18 h, Sara Ortiz, del Col·lectiu Punt6 realitzarà el taller “Espais segurs i Festes Lliures de sexisme” amb l’objectiu de reflexionar i proposar millores d’intervenció en l’espai públic.

El Punt Lila compta amb el finançament del Fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta