El barri que acollirà la pròxima edició del Lleida_potFest

REDACCIÓ
19-04-2021
  • El barri que acollirà la pròxima edició del Lleida_potFest
  • El barri que acollirà la pròxima edició del Lleida_potFest
  • El barri que acollirà la pròxima edició del Lleida_potFest
  • El barri que acollirà la pròxima edició del Lleida_potFest

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha fet aquest diumenge una valoració positiva del festival Lleida_potFest, que ha tancat la seva primera edició havent aconseguit els objectius marcats per l’organització. “Per una part, les previsions de presència i obra per part dels artistes, alguns d’ells amb projecció internacional, s’han complert a bastament; mentre que, per una altra part, s’ha atret un moviment de persones cap al Centre Històric, que han vingut a veure què estava passant amb els murals o que fins i tot s’han involucrat directament en la confecció d’algun dels tallers participatius”, ha dit el paer en cap en fer balanç del primer festival d’art urbà que se celebra a Lleida.


Uneix-te al canal de Telegram de LLEIDA.COM!


Pueyo ha posat èmfasi en el moviment de ciutadans que han circulat pel Centre Històric aquests dies arran del festival. “Molts dels ciutadans i ciutadanes de Lleida que han vingut no hi viuen, però tenen les seves arrels en aquest barri, que té una identitat singular, amb una problemàtica específica, que no resoldrem en sis mesos ni amb un any, però que tampoc hem de contribuir a estigmatitzar. El Lleida-potFest ha servit per demostrar que el Centre Històric és un bon lloc per passar-hi, per fer-hi un tomb, que es pot travessar des de qualsevol indret, i que si està bé”, ha explicat. 


El Lleida_potFest pren vida amb el seu primer mural participatiu

Per la seva part, el regidor de Joventut, Ignasi Amor, també ha manifestat la seva satisfacció per aquesta primera edició del festival d’art urbà i ha agraït la col·laboració d’artistes, patrocinadors, veïns i veïnes del barri i els tècnics de la Regidoria, abans d’anunciar que l’any vinent, el Lleida_potFest se celebrarà en el barri de la Bordeta.

El director del festival d’art urbà, Carlos Hernández, ha fet un balanç altament positiu d’aquesta primera edició, ja que “s’han superat totes les expectatives”. Una valoració que dona força als organitzadors a continuar amb més ganes de cara a l’any vinent, “ja que el propòsit és posar color a tots els barris de la ciutat”, ha dit.

Miquel Pueyo i Ignasi Amor juntament amb els tinents d’alcalde Jordina Freixanet, Sandra Castro i Paco Cerdà i per la regidora Ángeles Ribes han realitzat un recorregut pels carrers on el festival urbà ha fet alguna actuació. Una passejada en la qual han estat acompanyats pels dirigents veïnals de les diferents associacions del barri i patrocinadors del festival.

Davant de cada gran mural, l’artista ha fet una explicació de la seva obra a tots els acompanyants. El recorregut s’ha iniciat al carrer Lluís Besa 29, on Elisa Capdevila ha plasmat la seva obra. Tot seguit s’ha passat pel carrer Galera, on Belin ha pintat el mural en la paret del Centre Cívic del Centre Històric. A continuació, s’ha visitat el mural de Lidia Cao al carrer Boters, i de Llukutter al carrer Cavallers 50-58, per finalitzar al carrer Carnisseries per contemplar l’obra de Malakkai.

Durant el trajecte, també s’ha fet parada en el carrer Lluís Besa 1, on l’artista Foxy ha realitzat un taller efímer i participatiu.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta