⏯️ El Pregó de Gerard Encuentra dona inici a la Festa Major de Lleida 2023

REDACCIÓ
Publicat: 
09-05-2023
Actualitzat: 09-05-2023 21:21
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • ⏯️ El Pregó de Gerard Encuentra dona inici a la Festa Major de Lleida 2023
  Peu de foto: 
  Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)
 • ⏯️ El Pregó de Gerard Encuentra dona inici a la Festa Major de Lleida 2023
  Peu de foto: 
  Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)
 • ⏯️ El Pregó de Gerard Encuentra dona inici a la Festa Major de Lleida 2023
  Peu de foto: 
  Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)
 • ⏯️ El Pregó de Gerard Encuentra dona inici a la Festa Major de Lleida 2023
  Peu de foto: 
  Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)
 • ⏯️ El Pregó de Gerard Encuentra dona inici a la Festa Major de Lleida 2023
  Peu de foto: 
  Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)

El Pregó Oficial que ha llegit l’entrenador de l’ICG Força Lleida, Gerard Encuentra, ha donat el tret de sortida oficial a la Festa Major de Lleida que se celebrarà fins el proper diumenge, 14 de maig.  L’alcalde, Miquel Pueyo, acompanyat de la Corporació Municipal i de les principals autoritats de la ciutat, ha presidit aquest acte tradicional d’inici de Festa Major obert a tota la ciutadania i que aquest any s’ha dut a terme a la plaça de Sant Joan.

L’alcalde, que ha glosat la personalitat i el tarannà del pregoner d’aquesta Festa Major, ha volgut remarcar que Gerard Encuentra és “un lleidatà que representa perfectament els valors de l’esport i que esdevé model i orgull per a tothom, per la teva joventut, per la teva capacitat de treball, pel teu talent i capacitat de lideratge”

Gerard Encuentra ha anat desglossant un pregó que ha fet un trajecte des dels elements de singularitat de la ciutat i la ciutadania de Lleida, els principals referents, s’ha aturat en l’àmbit esportiu i ha conclòs apel·lant a la cohesió i a la participació en aquesta Festa Major.

L’entrenador de l’ICG Força Lleida ha destacat la identitat i la singularitat dels lleidatans i de les lleidatanes “Som un a ciutat de gent treballadora, soferta, resilient i irreductible, com ho van ser els nostres conciutadans Indíbil i Mandoni. Som una ciutat arrelada a la terra, fent honor als nostres orígens agrícoles. Però al mateix temps son una ciutat moderna, oberta, acollidora i cosmopolita, on tothom és benvingut. Doncs com diu la dita popular: “A Lleida hi arribes plorant, però plores més quan has de marxar” i també ha destacat el nivell de compromís que exerceix, sovint, la ciutadania “som una ciutat solidària i compromesa amb les bones causes. Una ciutat en què els seus veïns i les seves veïnes sempre hi son quan se’ls necessita”.

El pregoner de la Festa Major de Sant Anastasi 2023 ha permès repassar alguns aspectes rellevants que projectes la ciutat arreu del país i arreu del món. Encuentra ha afirmat que “Lleida és una ciutat de fires, alguna de centenària, com la nostra Fira de Sant Miquel. Una ciutat amb activitats culturals de reconeixement internacional, com la Mostra de Cinema o la Fira de Titelles. Una ciutat plena d’actes lúdics, com la Festa de Moros i Cristians, les trobades castelleres i, com no, el nostre Aplec del Caragol, reconegut arreu com una de les festes més popular i participativa que avui es pot veure i viure”. Però també s’ha volgut referir a les aportacions, sovint anònimes, de les ciutadanes i ciutadans de Lleida en el seu dia a dia. Aportacions que són imprescindibles pel creixement de Lleida “La ciutat que ha de reconèixer l’aportació innegable de tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes de Lleida en el seu dia a dia. Una ciutat que ha donat grans persones escriptores, pintores, escultores i músiques, però també plena de servidors anònims, que cada matí es lleven i que, amb el seu esforç, fan créixer aquesta ciutat. Gent sense la qual no haguéssim pogut arribar a tenir el que tenim, ni ser el que som”.

Dispositiu de seguretat i trànsit per la Festa Major de Lleida 2023
Peu de foto: 
Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)

El Pregó Oficial ha tingut una força especial quan Encuentra s’ha referit a la relació entre la ciutat i l’esport per destacar que “hem tingut i tenim grans esportistes. Lleidatanes i lleidatans als Jocs Olímpics, a campionats europeus i mundials. Als llocs més alts dels pòdiums que ens han emocionat amb les seves gestes i ens han fet sentir part dels seus èxits. Però també tenim equips de base que han omplert pàgines d’informació per aconseguir fites destacades”. Gerard Encuentra s’ha mostrat orgullós d’aquesta tradició esportiva lleidatana i l’ha relacionat amb “el caràcter que ens defineix als lleidatans i les lleidatanes en no rendir-nos mai ni caure en el desànim, per molt gran que sigui la dificultat”.

En el decurs del pregó, Gerard Encuentra, també ha posat en valor l’estendard patrimonial de la ciutat, la Seu Vella, i l’ha citat com a “punt de referència per a generacions i generacions de famílies de Lleida” i ha finalitzat amb un clam a la participació i a gaudir de la Festa Major de Lleida 2023, “Lleidatanes i lleidatans, tal com va dir un gran entrenador: “Sortiu i gaudiu”!”

Per aquesta Festa Major de Lleida 2023, l’alcalde Pueyo ha remarcat que “s’ha treballat per dissenyar unes festes plurals i modernes, que mantenen tota la seva essència tradicional i que aglutinen el conjunt de la ciutadania i tota la diversitat que atresora. La Festa Major de Lleida proposa més de 250 activitats per a tothom, espectacles familiars, concerts i cultura popular”.

Recepció del pregoner a la Paeria

Abans de la lectura del pregó, el paer en cap, acompanyat dels regidors de la Corporació Municipal, ha rebut el pregoner oficial de la Festa Major de la ciutat a la Paeria. Gerard Encuentra ha signat al Llibre d’Or de la Paeria, on deixat palès l’honor que suposa aquest repte i l’orgull de ser el pregoner. L’alcalde li ha lliurat un obsequi personalitzat, amb una pilota de bàsquet com a element protagonista i, a continuació, els Macers han acompanyat el pregoner i les autoritats a la plaça de Sant Joan. 

Demà, dimecres de Vigília

Demà dimecres, es començaran a desplegar els actes de Vigília de Festa Major entre els quals destaca, a les 18 h, a l’avinguda de Madrid, entre els tres ponts, i amb inici a l’Indíbil i Mandoni, la primera Baixada del Rai pel Segre una activitat organitzada per l’Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa.

A partir de les 19 h, amb la Tronada d’anunci de Vigília i la sortida del Seguici del  Pregó de Sant Anastasi, des del Palau de la Paeria amb els Heralds i els Signífers amb el Penó, l’Àliga de la Ciutat, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons, la Moixiganga, el Ball de Moros i Cristians, el Ball de Cavallets, els Capgrossos, els Gegants, les Trampes i les Trompetes, el Pregoner amb el Ban i el Marraco acompanyats pels Ministrers de Lleida, s’anirà anunciant que l’endemà és Sant Anastasi, dia principal de la Festa Major.

El Seguici del Pregó sortirà de plaça Paeria i recorrerà el carrer Major, plaça Catedral, Vila de Foix, Blondel, Cavallers i, de nou, de tornada cap a plaça Paeria.

Un acte de vigília amb l’acompanyament musical de la Bandalada, els Taverners, els Grallers del Ball de Bastons, els Ganxets, els Vinardells, els Ministrers de Lleida i els Carreter.

Aquesta tradicional desfilada donarà inici a la nit de concerts, començant a la plaça de Sant Joan, a les 20 h, amb el Concert de la Banda Municipal amb la soprano Elisabet del Morral, i les revetlles i actuacions als Camps Elisis amb aquest cartell d’activitats:


ESCENARI AM+ SAN MIGUEL

Passeig Central. Camps Elisis.

 • 19 h - S. Kravitz
 • 20.40 h - Sak Marksaw
 • 22.20 h - Loconut
 • 00.00 h - Mark Weaver (Am+, Blau Element)
 • 01.40 h - Air Un (Am+, LR recordings, Eleene Music)
 • 03.20 h - Naio Decler (Am+)

ESCENARI FESTES LLEIDA

Camps Elisis - Revetlla de la Festa Major

 • 21 h - Lo Pardal Roquer.
 • 22.30 h - Scorpio.
 • 00 h - Suu.
 • 01.30 h - Rayden.
 • 03.00 h - Pelukass.

ESCENARI SIROLLADA

Glorieta. Camps Elisis.

 • 22 h - Revetlla de la Sirollada
Comparteix

També t'interessarà