Els preus de la carn de pollastre s'estanquen a l'inici de les vacances

SEGREcom
Publicat: 
13-07-2014
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els preus de la carn de pollastre s'estanquen a l'inici de les vacances

Després d'un mes de maig en què els preus del pollastre viu es trobaven en cotes mai vistes a la llotja de Bellpuig en aquestes dates, amb cotitzacions que oscil·laven entre els 1,34 euros el quilo en el cas del blanc i 1,37 en el groc, la situació a començaments del mes de juliol s'ha estancat fins als 1,08 el quilo en el blanc i 1,11 el quilo en el blanc.

Si al maig les cotitzacions rècord s'explicaven per la traça dels avicultors i les integradores, en mans de les quals es troben la majoria d'aus del sector, ajustant l'oferta a la demanda i necessitats del mercat, ara la resposta és que la demanda ha començat a baixar ostensiblement davant de l'arribada de les vacances d'estiu.

Des de la llotja de Bellpuig expliquen que el consumidor habitual de pollastre de major mida desvia en aquestes dates els seus gustos a d'altres. "La gent no és a casa, no omple la nevera i on estiueja té més diversitat de productes a consumir. Després quan torna de les vacances la situació torna al seu curs."

Actualment, els costos de producció segueixen per sota de les cotitzacions gràcies, en part, a una estabilització dels preus del pinso.

En l'actualitat, els costos oscil·len entre els 0,92 i 0,95 euros per quilo viu, depenent de l'eficiència en la conversió de cada granja o empresa. En el cas del pollastre groc, els costos són superiors als del blanc, ja que el pinso que consumeixen les aus conté més quantitats de panís, cosa que eleva la factura a l'hora d'alimentar els pollastres.

Per la seua part, el responsable del sector avícola de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC-Coag), Josep Escoda, va explicar que l'augment de les temperatures provoca el descens de l'oferta.

Tanmateix, va denunciar que els supermercats utilitzen el pollastre com a ganxo, "arribant a vendre'l a pèrdues", per atraure consumidors cap a altres productes.

"El que no és normal és que en altres països europeus s'ofereixi carn de pollastre a 3 euros i aquí ho facin a 1,99", va denunciar.

Aquesta mateixa setmana, la Unió de Petits Agricultors (UPA) va repartir gratuïtament a Madrid 3.000 quilos de carn de pollastre en protesta pels abusos de la gran distribució cap als agricultors i ramaders a l'hora de fixar preus per sota del cost de producció.

Així mateix, Escoda va alertar que aquesta pràctica també es porta a terme als ous, sector que fa uns anys que arrossega una crisi de preus a la qual se li uneix el descens del consum.

ous

El sector avícola denuncia l'ensorrament dels preus dels ous, marcats per la caiguda del consum

Comparteix

També t'interessarà