Eugènia Gonzàlez i Cèsar Rodríguez guanyen el primer Premi d'Il·lustració del Segrià

REDACCIÓ
Publicat: 
28-12-2020
Actualitzat: 28-12-2020 10:31
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Eugènia Gonzàlez i Cèsar Rodríguez guanyen el primer Premi d'Il·lustració del Segrià
  • Eugènia Gonzàlez i Cèsar Rodríguez guanyen el primer Premi d'Il·lustració del Segrià
  • Eugènia Gonzàlez i Cèsar Rodríguez guanyen el primer Premi d'Il·lustració del Segrià

La primera edició del Premi d'Il·lustració del Segrià ja té veredicte: Eugènia Gonzàlez Mayer ha guanyat en la categoria absoluta amb la il·lustració "Una vegada niu" i Cèsar Rodríguez Salazar, en la categoria jove (de 16 a 24 anys) amb "Llar de naufragis".

El jurat, format per l'artista visual Carles Porta, la muralista Lily Brick i l'il·lustrador Matias Tolsà, a més de la cap d'àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, Teresa Malla, han decidit declarar desert el segon premi de la categoria absoluta i atorgar un accèssit a l’obra “La llar que portem dins nostre” de l’autor Jaume Castany Gandarillas.

La primera edició d'aquest premi, impulsat per l'àrea de Cultura del Consell Comarcal, ha tingut una molt bona acceptació, amb 38 il·lustracions. Totes les obres havien de ser inèdites i estar inspirades en el poema “La llar que vam ser, la que duem tatuada al rostre” de l’escriptor lleidatà Eduard Batlle.

El primer premi de la categoria absoluta ha estat guardonat amb 500 euros i el de la categoria jove, amb 300 euros. Les il·lustracions premiades i catorze finalistes més formaran part d'una exposició itinerant que recorrerà diferents municipis del Segrià durant el 2021.

Per a la selecció de les il·lustracions, les persones membres del jurat han considerat diferents aspectes: originalitat i creativitat de l’obra, adequació a la temàtica del Premi, compliment de les bases del certamen, qualitat artística de l’obra, recursos tècnics emprats en l’obra i criteris propis de cada membre del jurat.

El Premi de Il·lustració del Segrià s'ha creat amb l'objectiu de donar a conèixer la il·lustració en totes les seves àrees d’aplicació, fomentar els valors de la il·lustració com a mitjà expressiu i eina de comunicació, donar visibilitat als autors i autores de les Terres de Ponent i descobrir nous talents entre el col·lectiu juvenil.

Comparteix

També t'interessarà