II Diada del Turó de Gardeny per donar a conèixer aquest espai patrimonial i la seva història

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
10-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • II Diada del Turó de Gardeny per donar a conèixer aquest espai patrimonial i la seva història
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El Turó de Gardeny se prepara per a la seva segona Diada, un esdeveniment que busca destacar i divulgar la rica història i patrimoni d'aquest espai. Organitzada per l'Associació Cultural Castell de Gardeny, la jornada, que tindrà lloc aquest dissabte, 13 d’abril, ofereix un programa diversificat d'activitats durant tot el dia.

Les propostes inclouen passejos amb ponis, visites guiades al Castell Templer, recreacions històriques de l'època medieval i de la Guerra Civil, així com parades d'oficis artesanals i del Mercat de l’Horta. La regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, ha mostrat el seu suport a aquesta iniciativa, destacant la importància de difondre el patrimoni de la ciutat i oferir una experiència enriquidora tant per a residents com per a visitants.

El president de l’Associació, Òscar Ardiaca, explica que l'objectiu és superar l'afluència de les 2.500 persones registrades l'any passat. La jornada, que inclou una exposició fotogràfica titulada "Gardeny, testimoni de la història de Lleida", ofereix una oportunitat única per explorar els més de 2.000 anys d'història que alberga aquest emblemàtic indret.

La celebració començarà amb una cercavila des de la plaça de la Paeria, seguida d'activitats al recinte templer fins a les 21 h, incloent l'encesa de bengales a la torre del castell amb els Diables de Lleida. El Castell Templer estarà obert durant tot el dia, amb visites guiades programades per Turisme de Lleida en diferents horaris.

A més de les exposicions i les visites guiades, la jornada ofereix tallers infantils, passejos amb ponis, activitats fotogràfiques i de caricatures, recreacions històriques, parades d'artesania i productes locals, així com servei de bar i braseria.

L’aparcament del Castell Templer es veurà ampliat amb el pàrquing del Magical per facilitar l'accés, i es podrà arribar-hi també amb el Bus Turístic. L'esdeveniment compta amb el suport de la Paeria, la Diputació de Lleida, l’IEI, el Cercle de Belles Arts de Lleida i BonÀrea.

Comparteix

També t'interessarà