JARC reclama ajuts per crear allotjaments privats per la campanya de la fruita

REDACCIÓ
02-02-2021
  • JARC reclama ajuts per crear allotjaments privats per la campanya de la fruita

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya considera clau actuar amb previsió i planificació de cara a la recollida de la fruita en terres de Ponent d’enguany, i fer-ho extensiu a les següents campanyes en altres territoris. Sergi Balué, representant de la Fruita Dolça de JARC, recorda que “des del sector hem d’actuar amb la màxima responsabilitat i sentit comú i evitar l’efecte crida. Si es necessita més personal, a part de l’habitual, la contractació s’ha de fer el procés de manera ordenada perquè no hi hagi desplaçaments descontrolats de persones que cerquen feina”.

Per tal de garantir el màxim nivell de seguretat del personal contractat, l’entitat aposta pels allotjaments modulars o habitatges rehabilitats situats la mateixa explotació, o en les seves proximitats, per als treballadors temporals que així ho necessitin. “Es tracta”, explica Balué, “de minimitzar moviments i aglomeracions per reduir el risc de contagi, i per això demanem al Departament d’Agricultura que posi en marxa mesures de suport per als productors per poder construir allotjaments modulars, rehabilitar habitatges o llogar-ne”.

Durant la passada campanya de la fruita el representant de Treball, Afers Socials i Família va anunciar la voluntat del departament d’obrir una línia de subvencions per construir o reformar allotjaments destinats als temporers. Segons l’organització agrària, “cal actuar amb previsió. Ara seria el moment de posar-los en marxa”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?