La Fecoll celebra el Nadal amb el desig d'un nou Aplec

REDACCIÓ
17-12-2021
  • La Fecoll celebra el Nadal amb el desig d'un nou Aplec

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) inicia el divendres 17 de desembre, el seu cicle de Nadal, amb el desig que el nou any retorni l'Aplec a la ciutat de Lleida. És per això que aprofitant la participació dels nens i nenes collistes en el tradicional 'caga tió', activitat que es recupera després d'un any d'aturada per la pandèmia, els farà entrega d'una carta per Ses Majestats els Reixos que transcriu un anhel comú: "volem Aplec!". El tronc de Nadal de la Fecoll s'iniciarà a les 18.30 hores en un nou escenari, el Mercat del Pla. L'acte clourà amb una torronada popular. Per assistir a l'activitat cal haver confirmat prèviament la participació.

L'endemà, el dissabte 18 i també a les 18.30 hores, el programa es trasllada al Pati del Palau de la Paeria per inaugurar l'exposició 'Els pessebres artesanals de Josep Antoni Codony'. La mostra recull algunes de les creacions més emblemàtiques que el mestre pessebrista va realitzar per la Fecoll, junt amb el seu amic i col·laborador Rafa Sariñena. Amb aquesta exposició, l'entitat ret homenatge als seus col·laboradors, tots dos morts el passat mes de febrer.

El dimecres 22, el Racó del Caragol (restaurant de la Fecoll) recupera una altra de les activitats estrella amb la celebració del 'Gran esmorzar de la Grossa de Nadal'. Les colles de l'Aplec, que porten tot l'any confiant la seva sort al número 86980, gaudiran d'un bufet on no hi faltaran la llonganissa casolana, la botifarra negra, les mongetes , els ous ferrats i les patates al forn. Tot per 10 euros i amb pa, vi i cigaló, inclosos. L'esmorzar està obert al públic en general.

El cicle de Nadal de la Fecoll compta amb el suport de l'Ajuntament de Lleida i la col·laboració de l'Associació Reis Mags, l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, Ilerda Serveis i l'administració de loteries Rosa de Ponent; així com la dels patrocinadors oficials de l'entitat: San Miguel, Raimat, Hyundai Lleida i Bivid.

Totes les activitats es realitzaran seguint les recomanacions d’aforament i protocols sanitaris vigents en el moment de la celebració de cada acte.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta