La Fecoll exposa les millors obres del Concurs de Cartells de l’Aplec 2023

REDACCIÓ
Publicat: 
17-05-2023
Actualitzat: 17-05-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fecoll exposa les millors obres del Concurs de Cartells de l’Aplec 2023
    Peu de foto: 
    Fecoll

La sala Manolo Calpe de la Fecoll acull una exposició de les millors obres presentades al Concurs de Cartells del XLII Aplec del Caragol de Lleida. La mostra es pot veure des d’avui mateix i restarà oberta fins al 30 de juny. En total són divuit les obres exposades a la sala polivalent de la Federació de Colles, entre les quals destaca l’obra guanyadora i imatge de l’Aplec 2023 que se celebrarà el 2,3 i 4 de juny vinents.

La Fecoll convoca el XLII Concurs de Cartells de L’Aplec
Peu de foto: 
Imatge d'arxiu - Aplec 2019 (Foto: Miquel de Santiago)

El cartell de l’Aplec d'enguany, que porta per títol “Essència Caragolera”, és obra d’en Marc Martínez, artista multidisciplinari lleidatà actualment resident a València i collista des de fa gairebé vint anys. Martínez va apostar per un cartell ple de color i moviment que plasma l’aroma de la festa gastronòmica lleidatana on el caragol és l’origen de la celebració. L’obra posa en relleu el treball en equip i la força de l’Aplec, a banda de mostrar els elements culturals de la festa que sorgeixen d’una simple i petita closca de caragol, "com si es tractés del fum d’una llàntia màgica, i amb un cert estil cartoon, estilitzat amb formes simples i corbes amb molt de moviment dins la composició, de la que se’n destil·la la disbauxa, la gresca i l’alegria que caracteritza la festa”, diu Martínez.

L’exposició està oberta al públic de dilluns a divendres, de 8.30 a 17:00 h i els dissabtes, de 8.30 a 15:00 h. L’entrada és lliure.

Comparteix

També t'interessarà