"La necessitat d’endinsar-nos en un llibre per desconnectar de l’actualitat és més que necessari"

LLEIDACOM / Laura Gómez
Publicat: 
15-04-2021
Actualitzat: 19-04-2021 17:55
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • "La necessitat d’endinsar-nos en un llibre per desconnectar de l’actualitat és més que necessari"

la irreductible és una llibreria de Lleida on es poden, a més de comprar llibres, gaudir d'un espai cultural ple de comoditats. Raquel i Joan, els propietaris d'aquest espai i van fer un pas endavant al sector llibreter el desembre passat, d'aquest acte valent en plena pandèmia, va sorgir la irreductible. Aquest 23 d'abril viuran el seu primer Sant Jordi ple d'activitats, d'escriptors i, evidentment, amb un dels protagonistes d'aquesta diada, de molts llibres.


  • Com preveu que serà la celebració d'aquest Sant Jordi?

Doncs tot i que òbviament no pot ser com abans de la pandèmia, esperem que sigui un Sant Jordi que marqui l’inici de la recuperació d’aquesta jornada tan tradicional de casa nostra.

  • Teniu alguna agenda programada de firmes, visites, xerrades, conferències, etc.?

Sí. Durant tot aquest mes, cada dia tenim programades presentacions tant a la llibreria com en altres espais de la ciutat. El mateix dia de Sant Jordi, a la nostra parada de la Rambla de Ferran, tindrem escriptores i escriptors firmant exemplars dels seus llibres durant tot el dia.

  • Quines facilitats poseu a l'abast dels clients perquè gaudeixin del vostre espai/botiga?

La nostra llibreria és un espai ampli i accessible, en el que poden entrar persones amb cadira de rodes, carrets d’infants, etc. També tenim un punt de lectura on els lectors poden seure i fullejar els llibres que estiguin pensant comprar. En definitiva, la irreductible és un lloc còmode per gaudir dels llibres en tota la seva expressió.

  • Feu alguna mena de descomptes, promocions o fidelització per aquest Sant Jordi?

Doncs a partir del dilluns 19 fem un descompte del 5% en tots els llibres i a la diada un 10%. A banda d’això, no només ara, sinó durant tot l’any tenim una targeta de fidelització: la targeta irreductible.

  • Penses que els llibreters sou servei essencial?

I tant! La necessitat d’endinsar-nos en un llibre per desconnectar de l’actualitat és més que necessari, i quina millor opció que la literatura!

  • Com feu front a la competència que us originen plataformes de distribució de llibres a domicili?

Doncs a la irreductible ho tenim clar: fent la tasca de prescriptors, recomanant bona literatura i innovant en les formes d’acostar-la als lectors. Cal oferir quelcom que no trobaran en una pàgina web.

  • Les preferències d'uns temes envers altres han canviat durant l'últim any?

Nosaltres fa tot just quatre mesos que estem oberts, per tant, ens resulta difícil comparar les tendències actuals amb les de fa un any. En qualsevol cas, podem dir que en general, la gent sol defugir els temes que tenen a veure amb la pandèmia, mostrant que el que es vol és desconnectar en aquest sentit.

  • Com ha influït la pandèmia al sector?

Doncs en molts aspectes negatius com tancament de llibreries, cancel·lació de fires, de presentacions i altres actes literaris, circumstàncies que afecten tant a llibreries com a escriptors, traductors, editorials, distribuïdores... en definitiva, tothom que d’una o una altra forma estigui relacionat amb el sector. Però no volem quedar-nos en això, per altra banda hi ha quelcom positiu també: hem recuperat lectors i n’hem guanyat de nous, el qual sempre és una bona notícia.

Comparteix

També t'interessarà