L'Aplec del Caragol ja té data de celebració

REDACCIÓ
Publicat: 
12-11-2021
Actualitzat: 12-11-2021 12:44
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Aplec del Caragol ja té data de celebració

La celebració de l’Aplec del Caragol de Lleida ja té data de celebració. Serà el tercer cap de setmana de maig del 2022, els dies 20, 21 i 22. Així ho ha comunicat aquest matí en Ferran Perdrix, president de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida, en una roda de premsa en què ha estat acompanyat per l’alcalde Miquel Pueyo. Perdrix ha manifestat que “cal començar a activar la maquinària que mou l’emblemàtica festa gastronòmica lleidatana perquè colles, collistes i proveïdors ho tinguin tot a punt per celebrar la quarantaunena edició de l’Aplec que es va ajornar, fins a dues vegades, a causa de la pandèmia de la Covid-19”.

Malgrat la cancel·lació del XLl Aplec del Caragol que s’havia de celebrar el maig del 2020, la Fecoll no va aturar la seva activitat i ha aconseguit que l’Aplec segueixi present a Lleida. Així doncs, en aquests dos anys de pandèmia, la festa s’ha mantingut viva amb la celebració de l’Aplec a Casa el 2020 i l’#Aplecsiosi el 2021. L’Aplec a Casa va ser la iniciativa que es va endegar després d’ajornar la festa al maig de l’any passat, amb la intenció de poder celebrar-la a l’octubre, cosa que finalment no va ser possible. La Fecoll va proposar als collistes que celebressin caragolades a casa per mantenir viu l’esperit de la festa en uns moments molt difícils, ja que se sortia del període de confinament. En aquest sentit, la Fecoll va posar en marxa el Pac Família Aplec que consistia en un lot pensat per a quatre persones amb un quilo de caragols, una ampolla de vi negre Raimat Abadia i sis cerveses San Miguel per 15 euros; i es podia adquirir en els supermercats Bon Preu Esclat i Plusfresc de Lleida, entre el 8 i el 30 de maig. Paral·lelament a aquesta acció, la Federació de Colles va iniciar el Concurs Fotogràfic #aplecacasa, convidant penyistes i lleidatans a publicar a les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) fotografies de les seves caragolades. El premi va ser una visita al celler Raimat i dinar per a dues persones al Restaurant de la Fecoll, i dos lots de productes de cada una de les marques col·laboradores Raimat i San Miguel.

Aquest 2021, davant la impossibilitat de celebrar l’Aplec en el seu format habitual, la Fecoll ha dut a terme la campanya #Aplecsiosi, involucrant diferents sectors i públics diversos. Així, “L’Aplec als Aparadors”, amb la col·laboració de la Fecom, va ser la primera de les accions endegades; seguida de “Pinta el Penó de l’Aplec”, un concurs de dibuix que va engrescar alumnes d’educació primària de diferents escoles. Es van tornar a fer caragolades a casa amb el “Pac Família Aplec”; i es van oferir el “Pac Aplec Forners” i les Jornades Gastronòmiques de l’Aplec del Caragol 2021 amb el “Menú Restaurant Aplec”, amb una vintena d’establiments participants. Una altra de les activitats pel maig festiu de la Fecoll van ser les visites familiars de “l’Aplec a Raimat Natura”; es va cedir un caragol gegant a la ciutat situat a l’estadi municipal Ramon Farrús; es va instal·lar “La botigueta de l’Aplec” davant de la Catedral Nova; i es va mantenir la tradicional Ofrena Floral davant l’estàtua de Manolo Calpe i la “Rua Hèlix Aplec”. Finalment, “L’Aplec al Mercat del Pla” va ser concebut com el fi de festa i va concentrar una programació força variada que va incloure tastos de cafès i vins, concerts, recitals i espectacles per la mainada.
 

Comparteix

També t'interessarà