Les primeres Jornades Gastronòmiques “De la Terra al Plat”, amb 30 restaurants i productors

30-10-2019
  • Les primeres Jornades Gastronòmiques “De la Terra al Plat”, amb 30 restaurants i productors
  • Les primeres Jornades Gastronòmiques “De la Terra al Plat”, amb 30 restaurants i productors

Les I Jornades Gastronòmiques “De la Terra al Plat”  tindran lloc de l’1 al 27 de novembre” amb la participació de 20 restauradors de Lleida i Alcoletge i 10 productors de les Terres de Lleida. L'objectiu dels organitzadors és promoure una iniciativa gastronòmica atractiva per als clients de Lleida i per als visitants de la ciutat i posar en valor els productes de proximitat del territori.

Les Jornades han nascut amb el triple objectiu de promocionar i consolidar el prestigi de la gastronomia lleidatana de la mà d'una vintena de joves cuiners; promocionar els productes de proximitat (carn de conill, carn de vedella, formatges, mel, melmelades, oli d'oliva, safrà, verdura i fruita) i oferir una proposta singular en una època de l'any escassa en ofertes gastronòmiques d'aquest tipus.

La majoria d'elaboracions dels restauradors participants treballaran sobre plats tradicionals combinats amb tocs creatius de cuina d'autor, barrejant productes de la terra amb ingredients exòtics. Gonzalo Ferreruela, del Restaurant Ferreruela, ha dit en representació dels establiments participants que la iniciativa “dona protagonisme als productes de la terra, que són els que ens permeten fer les nostres creacions” i que “és una bona manera de fer país”.

De la seva banda Ferran Alemany, propietari de Torrons i Mel Alemany, ha defensat en nom de tots els productors “la aliança entre aquests i els restaurants, la qual és molt positiva per a uns i altres”. Alemany ha asseverat que a la demarcació de Lleida “potser no som conscients del potencial que tenim, però està clar que hi ha grans productors, creatius i de qualitat”. Amb l'objectiu de donar a conèixer les jornades, s'ha editat una revista promocional amb informació sobre els establiments participants, el plat amb l'ingredient escollit elaborat per cada restaurant i dades sobre els productors implicats. Els assistents a  la presentació han pogut degustar algunes elaboracions dels productors participants en la iniciativa. 

Els establiments inscrits a les Jornades són Bar Bodega Blasi, Caravista, Chef Moulé, Click Menú, El Celler de Lleida 3.0, Ferreruela, La Carbonera, La Casa del Vermut, La Cova D Vidre, La Gilda, La Huerta, L’Hortet, Lamagda Taverna, Nou Casa José, Pastisseria Celeste, Pinot Gastrothèque, Rona Behí, Sheyton, Urgell i Xalet SuísEls productors participants són Cafés Batalla, Cal Sargaire, Conill Com Cal, Formatges Camps, Fruita Blanch, Hort de Ca la Cistellera, La Lleteria Les Obagues Talma, Mon Ermitage, Safrà Garí i Torrons i Mel Alemany.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next