L'Estiu en Viu s'allarga tot l'agost amb més de trenta propostes diferents

REDACCIÓ
Publicat: 
08-06-2023
Actualitzat: 08-06-2023 14:11
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Estiu en Viu s'allarga tot l'agost amb més de trenta propostes diferents
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Estiu en Viu, la programació cultural per als mesos d’estiu de l’Ajuntament de Lleida, comptarà enguany amb més d’una trentena de propostes d’àmbits variats com la música, les arts escèniques i el circ i la tradició i la cultura popular. En total, entre l’11 de juny i el 31 d’agost hi haurà 32 dies amb activitats culturals a la ciutat, ja que enguany la programació s’allarga també al mes d’agost.

La programació d’Estiu en Viu arrenca l’11 de juny amb el tradicional Dia de Corpus i tindrà lloc fins al 31 d’agost, amb un ampli ventall d’activitats, amb propostes repartides per diferents equipaments culturals i monumentals de Lleida, que tindran el seu punt neuràlgic en el fossat de la Seu Vella, que acollirà una trentena de propostes.

En l’àmbit de les arts escèniques i circ s’hi ha programat quatre espectacles per a tots els públics, que combinaran l'humor, els malabars i les acrobàcies amb la música en directe.

El 5 de juliol s’hi podrà veure l’espectacle de circ Oyun amb la companyia Federico Menini. És un espectacle únic i innovador que combina humor, originalitat, ritme i una depurada tècnica de malabars.

El 12 de juliol, tindrà lloc l'espectacle Gregaris, amb Soon CircusGregaris és un espectacle de suar, honest, dolç i divertit que parla del costat més humà de l’esport.

El 19 de juliol serà el torn per a l'espectacle de circ Full House amb la companyia Eléctrico 28. És la història de Coala, Gos i Cavall, que tracta sobre veïnats. Una faula moderna que tracta sobre els desafiaments que suposa superar diferències.

Finalment, el dimecres 26 de juliol, l’espectacle HoHiHu - L’horrible Història de la Humanitat, de la Cia. Farrés Brothers explicarà la història de com les obres d’un pàrquing han quedat aturades per la descoberta d’un possible jaciment arqueològic. Les excavacions descobriran bombes, espases, armes i altres artefactes hostils a mesura que aprofundeixen en les capes de la història.

LleidaJove d'excursió a la Faiada de Malpàs
Peu de foto: 
Imatge d'arxiu LleidaJove (FOTO: Ajuntament de Lleida)

En l'àmbit de la música, destaca la XVI Festa de la Música que se celebrarà el 17 de juny davant de l'Auditori, i la XXV edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, del 27 de juny al 2 de juliol,

El 13 juliol, la fotògrafa i compositora Alícia Rey presenta el seu últim projecte Lliminal, amb les seves cançons més intimistes. El 14 de juliol, la cantant Michele Hendricks, una de les dames del Jazz vocal i, el trompetista Ronald Baker oferiran un repertori de cançons de jazz. I el 20 de juliol, Philina Zhang, la guanyadora del III Ricard Viñes Kids and Youth 2022, oferirà un recital de piano. Aquests concerts es celebraran al fossat de la Seu Vella, espai central de l'Estiu en Viu.

A més, durant l'estiu la ciutat de Lleida acull dos importants festivals. D'una banda, el cap de setmana del 15 al 17 de juny se celebra la primera edició del Magnífic Fest by Lleida Musica Festival i del 29 de juny al 2 de juliol tindrà lloc el Fem Banda. XVIII Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida.

Les Tradicions i la Cultura popular també seran ben presents en la programació cultural de l’estiu amb la celebració de les Festes Tradicionals de Corpus, l’arribada de la Flama del Canigó i la Festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume.

Aquest any destaca especialment la celebració del Dia Universal de la Sardana, que tindrà lloc el diumenge 18 de juny a la plaça de Cappont, amb la Cobla de l'Escola de Música d'Agramunt. Aquest any la sardana commemorativa és Placidesa del compositor Lluís Albert Rivas.

El Museu de l'Aigua de Lleida ha organitzat activitats per celebrar l’efemèride del centenari del naixement de Joan Oró. El 6 de juliol tindrà lloc un Taller Infantil al mateix Museu, el 7 de juliol Berta Puigdemasa ens oferirà l'espectacle L'Arpa que parlava amb els estels, al Castell Templer de Gardeny i el 16 de juliol s'ha programat una visita a l'Observatori del Montsec i PAM.

El reconegut pintor Josep Minguell presentarà el seu espectacle multidicisplinar AFFRESCO el divendres 19 de juliol a la nau central de la Seu Vella.

El pintor executa una pintura al fresc damunt d’una bastida mentre interactua amb una musa que, amb l’acció i la paraula, descabdella el procés creatiu i pictòric. Un recorregut immersiu, poètic i visual en aquesta pràctica artística mil·lenària que, a través d’anècdotes i curiositats, us mostrarà (gairebé) tots els secrets i les tècniques de l’ofici.

Finalment, recordar les activitats i exposicions temporals que es poden visitar en els diferents espais museístics de la ciutat, amb la novetat  de la projecció els dijous del mes d'agost de documentals al Centre d'Art la Panera. També hi seran les activitats programades pel Consorci del Turó de la Seu Vella i per Turisme Lleida.

El programa Estiu en Viu compta un any més, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

Ajuntament de Lleida
Comparteix

També t'interessarà