Lleida acull la 16a edició de la fira de Ciència al carrer, emmarcada en els actes de l'Any Joan Oró

REDACCIÓ
Publicat: 
28-05-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida acull la 16a edició de la fira de Ciència al carrer, emmarcada en els actes de l'Any Joan Oró
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

La fira de divulgació científica de Lleida Ciència al carrer celebra enguany la seva 16a edició, sumant-se a les celebracions de l’Any Joan Oró, gran divulgador científic i molt interessat en el foment de les vocacions científiques entre els joves.

En aquesta nova edició, que ha tingut lloc per segona vegada consecutiva als Camps Elisis, ha comptat amb la participació 28 centres educatius, 15 divulgadors científics i 8 empreses i entitats.

Al llarg de la jornada i durant tota la setmana, s’ha pogut gaudir de les taules d’experiments habituals, així com de tres activitats paral·leles destacades en relació amb la figura de Joan Oró: la instal·lació a Lleida de la cúpula-planetari portàtil del Parc Astronòmic del Montsec, amb projeccions de l’Univers, a l’interior del Museu Roda Roda; la representació teatral “El Petit Príncep i Joan Oró”, a càrrec de l’alumnat de l’Institut d’Alcarràs, per a infants de 2 a 6 anys; i la cúpula Cel Obert, amb imatges espectaculars del nostre planeta. Les dues darreres propostes ha tingut lloc al passeig central dels Camps Elisis, amb les projeccions i els tres passis de la representació teatral.

Ciència al carrer és una de les fires de ciència divulgativa més veteranes de Catalunya. Divulgadors de la ciència, empreses, entitats, docents i alumnat de tots els nivells mostren i expliquen en aquesta fira centenars d’experiments. Involucra centres educatius de nivells no universitaris, algunes universitats i altres institucions de referència, en experiències educatives al voltant de la ciència i en la divulgació científica a la població jove i a persones de totes les edats.

Els autèntics protagonistes han estat els més de mil nois i noies dels centres educatius que presenten les seves demostracions. Aquests experiments científics fan les delícies les visitants i els curiosos que s’acosten a les diferents taules, combinades amb institucions relacionades amb algun camp de coneixement específic (ciència, tecnologia i educació) que tenen un compromís educatiu i cultural amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement. També hi són convidats divulgadors de ciència de reconegut prestigi, de Lleida, San Sebastian, Madrid, Girona, Elx, València, Màlaga, Andorra, Navarra, Saragossa, Vielha i Barcelona.

Ciència al carrer es promou des del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià, que depèn del Departament d’Educació. La fira es coorganitza amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, de la Diputació de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà