Museus per la multiculturalitat

X. SANTESMASSES
15-05-2019
  • Museus per la multiculturalitat

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, que integren onze museus, dedicarà aquest any les seues propostes per al 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, a la integració de la multiculturalitat. Sota el lema Tradició i futur, el director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, va manifestar ahir que els museus han “d’establir diàlegs amb tota la gent del territori”. Coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana de Cervera, la presentació va tenir lloc a la plaça Universitat de la capital de la Segarra, amb l’Àliga de la ciutat de fons i amb un barret que va cedir la comunitat senegalesa. Cada un dels museus va participar en una performance en la qual van representar el seu projecte en un plafó.

El Museu de la Noguera dedicarà la jornada a recuperar la vida dels safarejos públics; el Museu de Cervera establirà diàlegs entre la capital de la Segarra, Mali, el Perú i el Senegal; l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu homenatjarà la música popular i els seus instruments; el Museu de Guissona posarà l’accent en la dicotomia d’un diakhass (tela africana) del Senegal i la caricatura de Jaume Ribalta; el Museu de la Conca Dellà exhibirà elements vinculats a la tradició comercial d’Isona; el Museu de Lleida escenificarà la moixiganga valenciana i posarà de relleu l’islam en la nostra cultura; el Museu Morera apostarà per elements interculturals; el Museu Diocesà d’Urgell brindarà un viatge musical basat en emocions; el Museu de Solsona reunirà el Drac i la Mare de Déu del Roser; el Museu Comarcal de l’Urgell dialogarà amb dos talles de verges: una del Brasil i una de Tàrrega; i el Musèu dera Val d’Aran exhibirà indumentària tradicional d’Aran i Tinku (Bolívia).

Des de Lleida.com t'oferim la possibilitat de descobrir tot allò que ens ofereixen els diferents espais culturals del Territori. Anima't i atreveix-te a gaudir de la cultura!

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next