Quatre escoles del Pirineu se sumen al programa INFADIMED de promoció d'hàbits saludables

REDACCIÓ
Publicat: 
17-10-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Quatre escoles del Pirineu se sumen al programa INFADIMED de promoció d'hàbits saludables
    Peu de foto: 
    ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran
  • Quatre escoles del Pirineu se sumen al programa INFADIMED de promoció d'hàbits saludables
    Peu de foto: 
    ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran

Una desena de centres escolars de l’Alt Pirineu i Aran van iniciar l’any passat el programa Infància i dieta mediterrània (INFADIMED) a la Seu d’Urgell, el Pont de Suert, Tremp, la Pobla de Segur, l’Alta Ribagorça i Sort. Es tracta d’un programa impulsat per l’Institut Català de la Salut (ICS) per promoure els hàbits de vida saludables en alimentació, higiene i cura del medi ambient. Davant l’èxit i la bona acollida del programa, aquest curs s’han sumat a la iniciativa quatre escoles més: l’Escola Aeso ZER Jussà d’Isona, l’Escola La Closa d’Esterri d’Àneu, l’Escola Sant Miquel de Peramola ZER Narieda i l’Escola Pau Claris de la Seu d’Urgell.

Per tal d’estendre el programa a més centres escolars, s’han augmentat les persones referents amb tres noves professionals d’infermeria d’INFADIMED, que s’han format per desenvolupar el programa a les noves escoles.

Aquest any, a més, s’han introduït dues temàtiques noves, enfocades a l’augment de malalties emocionals i de trastorns de conducta alimentària en infants, que estan presents al programa durant els cursos de 5è i 6è.

Els responsables del programa asseguren que “és molt satisfactori veure com els nens aprenen del que veuen i és gratificant veure’ls participar en aquesta activitat amb alegria i entusiasme gràcies al Capità Vitamines, protagonista del programa INFADIMED”. El programa, dissenyat per l’infermer de l’ICS Jordi Fernández Blanco, també s’ha implantat amb èxit a altres escoles de Catalunya i ha incidit positivament en la prevenció del sobrepès infantil.

Comparteix

També t'interessarà