Ratifiquen la condemna de presó a Pablo Hasel per agredir un periodista

ACN
Publicat: 
06-05-2021
Actualitzat: 13-05-2021 13:01
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Ratifiquen la condemna de presó a Pablo Hasel per agredir un periodista

L'Audiència de Lleida ha ratificat aquest dijous en apel·lació la condemna al raper Pablo Hasel a 6 mesos de presó per agredir i provocar lesions a un periodista de TV3. Els fets van tenir lloc durant una tancada d'estudiants al despatx del rector de la Universitat de Lleida (UdL), el 2 de juny de 2016. Segons l'Audiència, Hasel, que ja està a la presó de Ponent per les condemnes per les lletres de les seves cançons, haurà de complir també aquests sis mes so més per un delicte de lesions i també haurà de de fer front a una indemnització de 12.150 euros a la víctima. Aquesta sentència confirma de forma íntegra la que va dictar el jutjat Penal número 1 el 31 de març de 2020.

Segons la sentència, el jutge va considera provat que Hasel va empènyer, insultar i ruixar amb un líquid de neteja el periodista que cobria la notícia de la tancada i a més a més li va causar lesions. Ara l'Audiència ratifica la condemna de 6 mesos de presó per aquestes lesions i també la multa de 5.400 euros per un delicte de coaccions.


Tornaran les fiances de 10.000 euros als dos empresonats pels aldarulls pro-Hasel a Lleida

Foto Miquel de Santiago

La sentència també condemna per un delicte de coaccions a tres acusats més i els imposa la mateixa multa de 5.400 euros per haver impedit que els periodistes gravessin tapant-los les càmeres amb les mans o amb roba, insultant-los i impedint-los l'entrada al despatx.

Els fets van tenir lloc el 2 de juny de 2016 al despatx del rector de la UdL quan els mitjans de comunicació van intentar cobrir una protesta de treballadors i professors de la universitat contra l'ocupació del despatx del rector per part d'estudiants i joves i hi va haver un enfrontament amb alguns periodistes que estaven cobrint la notícia que van rebre empentes i se'ls va llençar líquids.

Després dels fets ocorreguts al despatx del rector de la UdL, dos redactors de TV3 van presentar una denúncia a la policia per agressions ja que segons es podia veure en diverses imatges enregistrades per altres mitjans i també per telèfons mòbils, se'ls va impedir gravar la protesta cobrint-los amb jaquetes i també fent-los empentes per fer-los fora del lloc.

Un altre periodista, un fotògraf del diari 'Segre', va rebre una empenta i va caure damunt d'una taula del despatx. Posteriorment li van ruixar el clatell amb vinagre. També TV3 va denunciar danys a la seva seu de Lleida, que va aparèixer amb pintades i vidres trencats dies després.

Comparteix

També t'interessarà