Vuit camps florits al Segrià on pots fer un passeig o una ruta completa

LLEIDACOM / Laura Gómez
Publicat: 
11-03-2022
Actualitzat: 25-03-2022 14:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Vuit camps florits al Segrià on pots fer un passeig o una ruta completa
    Peu de foto: 
    @SegriaTurisme

Rius de color rosa, així és com vivim a les terres ponentines la fi de l'hivern i l'inici de la primavera. Aquest meravellós espectacle, que s'estén fins a mitjans d'abril, ens mostra l'esclat de colors als pètals dels arbres fruiters.

Al Segrià, hi ha diversos indrets on podem trobar de racons amb encant plens de color, sigui a peu o en bicicleta. En definitiva, un dels millors plans familiars de desconnexió i que tenim molt a prop.

Seròs

Perdre't pels camps florits de Seròs és possible amb la ruta 'FlorSeròs Experience'. Una ruta senyalitzada amb un entorn rosa que creen els arbres fruiters florits i que comença a la punta de Montmaneu i acaba a l'Aiguabarreig Segre-Cinca. Deixa't atrapar per la magnificència dels quadres pintats amb pètals rosa tots els caps de setmana del mes de març, fins al 20 de març. 

Si vols fer que la teva visita sigui més enriquidora, pots completar la ruta amb la visita al Monestir d'Avinganya, que obre les portes per a tothom qui vulgui conèixer l'edifici de l'època medieval fins al diumenge 20 de març, en els horaris de 10:30 h a 13:30 h i de 13:30 h a 15:30 h. L'accés és totalment gratuït. 

 

@SegriaTurisme
@SegriaTurisme

Soses

Vols gaudir d'una ruta més tranquil·la i curta? 'Soses en flor' està feta a mida per tu. El recorregut, de 5 quilòmetres, et permet gaudir de la floració dels presseguers ubicats al voltant del riu Segre, mentre descobreixes la vida de la pagesia de primera mà, amb una visita guiada per pagesos locals. La ruta es farà el diumenge 13 de març, a les 10 h. Però, si prefereixes fer la ruta al teu aire, també la pots fer, perquè la bellesa dels camps florits té horari lliure per qui vulgui caminar gaudint d'aquest paisatge rosa. 

@SegriaTurisme

Torres de Segre

El 12 i 13 de març podràs impregnar-te d'un colorit paisatge a 'El color de la floració' a Torres de Segre. Una ruta que, a més d'omplir la natura amb una colorida catifa rosa, et permet tastar un bon àpat a la zona pícnic que compta amb la food truck "Wild Taco". Aprofita aquesta oportunitat per fer un passeig diferent i, és clar, tastant nous sabors i vivim noves sensacions.

@SegriaTurisme

La Granja d'Escarp

Si t'agrada moure't i tenir una vida activa, la Ruta de la Floració a l'Aiguabarreig és per tu. Es tracta d'un recorregut en bicicleta que comença a la Granja d'Escarp i acaba a l'Aiguabarreig dels rius Segre, Cinca i Ebre, on pots pedalejar entre camps florits i descobrir el 'patchwork' de colors que componen els arbres florits. La ruta es pot fer el dissabte 12 de març a les 11:30 h i a les 13:00 h. 

@SegriaTurisme

Alcarràs

El municipi més gran del Baix Segrià, no acaba de celebrar amb goig l'Os d'Or que va guanyar als Berlinale la pel·lícula de Carla Simón. En aquest cas, ofereix la ruta 'Alcarràs Florit 2022', que es pot fer el dissabte 12 i diumenge 13 de març de 9:30 h a 13:30 h. A més, el Centre d'Interpretació del Món Rural d'Alcarràs ofereix la possibilitat de fer la visita guiada. La ruta inclou un esmorzar típic alcarrassí amb embotits i pa amb oli, així com una ruta en tren pels arbres florits; presseguers, nectariners i platanaires. Una experiència que promet obrir-te a l'entorn natural i passar una bona estona gaudint de la història i aprendre sobre el patrimoni del territori. A més de poder conèixer algunes de les localitzacions on es va gravar la pel·lícula 'Alcarràs'. 

@SegriaTurisme

Aitona

El Fruiturisme d'Aitona ens permet passejar pels diferents camps plens d'arbres fruiters, especialment els nectariners i els presseguers. La Ruta 'Aitona viu el rosa', guardonada amb el premi "Millor Experiència Turística 2019 de la Generalitat", es pot gaudir des del 2 fins al 20 de març i compta amb diferents rutes senyalitzades al voltant del municipi; Ruta de Serra Brisa, Ruta de l'Arbre Fruiter i la Ruta del camí verd natural Aitona - Soses. 

@SegriaTurisme
@SegriaTurisme

Lleida

La 'Floració per l'horta de Lleida' obre pas a totes les persones que vulguin visitar l'impactant collage de color rosa que formen els arbres fruiters a l'horta de la capital del Segrià. El recorregut és lliure i té una distància de 16 quilòmetres que cadascú pot fer al seu ritme, entre el 5 i el 27 de març, per gaudir del colossal tapís rosa. 

Massalcoreig

El diumenge 13 de març de 9 a 12 podràs fer la ruta "Massalcoreig en flor", un recorregut de 8 quilòmetres on passejaràs rodejat/a d'un mosaic rosa per l'horta de Massalcoreig. Una immersió que et captivarà amb les seves històries locals i et permetrà viure de prop la pagesia i el món rural. A més, veuràs una gran diversitat d'aus rapinyaires i d'ambients desèrtics. 

Comparteix

També t'interessarà