Referent de la setmana

Autocinema de Golmés

LLEIDACOM / Lourdes Farré
Autocinema de Golmés

L'autocinema de Golmés, o el primer autocinema de Catalunya. Un projecte solidari de referència a les nostres terres de Lleida, que neix en plena pandèmia de la Covid-19.

L'autocine de Golmés, o el primer autocinema de Catalunya, neix el 30 de maig de 2020 en plena pandèmia de la Covid-19, situat al pàrquing de l'antiga discoteca Big Ben.

Un projecte solidari que va tenir lloc durant tots els caps de setmana de juny, impulsat per l'ajuntament de Golmés, el complex Resquitx i el Circuit Urgellenc, que va destinar un 20% de la recaptació de les entrades a ajuts pel sector sanitari de la comarca del Pla d'Urgell, contribuint així a finals de juny amb 2.000 euros per la lluita contra la Covid-19.

Una iniciativa temporal i excepcional atès el moment d'emergència sanitària, que s'urgeix de la necessitat de revitalitzar el lleure al Pla d'Urgell i recuperar les projeccions després del tancament dels cines, a causa de l'estat d'alarma.

Un projecte de referència a les nostres terres ponentines, que a més d’oferir una labor solidària, ens apropava després de tants mesos a la cultura, a la gent, al carrer i a l’esbarjo de preocupacions d’una manera segura i conscient.

Així, l'autocine de Golmés obria portes en plena fase 1 de la regió sanitària de Lleida, amb un aforament limitat a 190 persones, ja que la seva capacitat total és de quatre-centes persones i uns dos-cents cotxes. A més, respectava les normes de seguretats recomanades per les autoritats sanitàries, implementant d'aquesta manera una distància obligatòria de dos metres i mig entre vehicles, l'ús de mascareta, desinfecció de mans i venda d'entrades en línia.

Una vegada allí, els usuaris només havien de mirar la gran pantalla, i sintonitzar l'àudio de la pel·lícula en una freqüència concreta a la ràdio del seu cotxe. Les sessions sempre van tenir lloc a partir de les 22:00 hores, i els tiquets tenien un mòdic preu de 5 euros.

Va ser un projecte amb molt d'èxit entre el públic, que va exhaurir totes les entrades durant els camps de setmana d'emissió, calculant en total, que van passar per allí unes 1.500 persones. Tant va ser així, que se'n van fer ressò mitjans internacionals com 'The Guardian', 'The Washington Post' o 'The New York Times'.

Sens dubte, un projecte solidari de referència a les nostres terres de Lleida, que en plena pandèmia no només ens va ajudar a consumir cultura de manera segura, sinó que va contribuir econòmicament en ajuts, tan necessaris en aquell moment, per als sanitaris de la comarca.

Arran de l'interès general, el Restaurant Resquitx, ubicat a Golmés i l'empresa exhibidora Circuit Urgellenc, amb una xarxa de 30 cinemes rurals a tot l'estat, impulsen de nou aquest estiu el projecte, amb l'objectiu enguany d'oferir "una experiència de lleure completa, amb el cinema com a eix vertebrador".

Des de l'equip de Lleida.com, volem agrair la tasca solidària i social que va dur a terme l'autocinema de Golmés durant un any tan complicat com va ser el 2020, en què ens trobàvem en plena pandèmia. Un projecte referent, el primer de tot Catalunya, que va sorgir de la necessitat de revitalitzar el lleure de la comarca, i que aquest any 2021 torna a engegar amb la clara aposta de seguir duent la cultura als carrers.

Més referents »

Comparteix

Agenda

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?