Detingut al Segrià amb més de 100 bicis sostretes i uns 10 quilos de marihuana

REDACCIÓ
Publicat: 
05-11-2021
Actualitzat: 05-11-2021 13:26
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Detingut al Segrià amb més de 100 bicis sostretes i uns 10 quilos de marihuana
  • Detingut al Segrià amb més de 100 bicis sostretes i uns 10 quilos de marihuana

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres un home, de 49 anys, de nacionalitat congolesa i veí de Lleida, com a presumpte autor d'un delicte de receptació i un delicte contra la salut pública. La detenció va tenir lloc a Torres de Segre (Segrià) és el resultat d'una investigació iniciada el passat mes d'octubre després de tenir coneixement que un individu, presumptament, es dedicava a adquirir bicicletes sostretes.

Per aquest motiu, els agents van iniciar les gestions per certificar aquest fet i aconseguir situar el lloc on s’emmagatzemaven. Fruit de la investigació es va determinar que es guardaven en una granja en desús situada a la partida de Vilanova, de Torres de Segre (Segrià).

Aquest dimecres al migdia es va fer una entrada i perquisició a la granja on es va sorprendre al sospitós quan estava embolicant rodes. A l'interior es van trobar 114 bicicletes, moltes d’elles desmuntades, 72 parells de rodes, tot embolicat per un trasllat imminent, així com 20 eines elèctriques, entre les quals hi havia diversos trepans i radials.

També es va localitzar 9,7 Kg de cabdells de marihuana i 42 embolcalls de la mateixa droga, preparats per una venda imminent, i 18.000 euros en efectiu. El preu de la droga comissada, segons la oficina Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior, podria arribar a tenir un preu en el mercat il·lícit de 17.570 euros.

De la investigació es desprèn que les bicicletes sostretes les enviaven, desmuntades i empaquetades, al Congo per vendre-les. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb l'operatiu. El detingut passarà properament a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida

Per part dels Mossos d'Esquadra s'estan fent gestions per tal retornar les bicicletes als legítims propietaris. Per aquest motiu recomanen:

  • En el cas de ciutadans que van denunciar la sostracció de la seva bicicleta, no cal que facin cap altra gestió i en el termini més aviat possible el cos contactarà amb ells
  • En el cas que no hagin presentat denúncia, poden anar a qualsevol comissaria a fer-ho. Han d’aportar la factura de compra, fotografia i número de bastidor de la bicicleta sostreta, si es disposa.
Comparteix

També t'interessarà