Final sublim a una Lliga històrica del Força Lleida

Tel: 665 656 565 - 973 233 033
Escut Força Lleida
Força Lleida Espai Fruita - Barris Nord (Av. Prat de la Riba, 113) · 25005 Lleida, Lleida · Tel: 665 656 565 - 973 233 033

dimarts 14 de maig 2024

L’ICG Força Lleida posa el punt final a la millor fase regular de la seva història (26 victòries i 3a posició) amb una nou triomf superant el centenar de punts (105-70). Els de Gerard Encuentra s’han endut cada un dels quarts davant d’un Menorca que ha estat incapaç de mantenir el ritme dels lleidatans en tornar dels vestuaris. D’aquesta manera, s’acaba una lliga “excel·lent”, en paraules del tècnic, i l’equip encara l’encreuament de quarts de final dels play-offs contra l’Alicante amb el factor pista a favor.

Hasbrouck ha sortit a la pista decidit a demostrar que ha tornat amb més ganes que mai. L’estatunidenc obria el marcador amb dos triples i posava un 6-0 al marcador en menys d’un minut de joc. Els lleidatans han dominat el partit amb comoditat des de l’inici i sumava punts de les mans de cada vegada més jugadors. Lobo deixava empremta al partit anotant de tres en la primera pilota que tocava i Krutwig se ballava amb els seus defensors per fer mal des de la zona. Matulionis posava el 18-8 amb un triple des de la cantonada i forçava el primer temps mort del tècnic visitant per aturar l’allau de joc bordeus. Simeunovic aconseguia una renda màxima de 17 punts abans de tancar el primer quart amb un 26-14.

El Menorca ha intentat reaccionar amb un lleuger parcial a favor entre el final del primer quart i l’inici del segon Els visitants s’han arribat a posar a només tres punts (30-27), però el combustible els ha durat fins que Kenny Hasbrouck ha dit prou. L’escorta bordeus ha anotat un triple només tornar al parquet per tallar la mala ratxa i, lluny de quedar-se satisfet, ha iniciat el seu show particular per tornar a desanivellar el partit a favor dels d’Encuentra. Els seus punts (5/5 en triples) i assistències han donat confiança a l’equip, que ha estat capaç de tornar a ajustar la defensa. L’ICG Força Lleida també s’ha retrobat amb la millor versió de Krutwig, que continuava sent un mal de queixal per la defensa menorquina. Els seus punts han permès marxar al descans amb un resultat favorable de 50-34.

La segona meitat arrancava igual que ho havia fet la primera. Pilota a Hasbrouck i triple des de la cantonada per mantenir el 100% d’efectivitat des del perímetre. L’equip ha eliminat qualsevol possibilitat de remuntada dels visitants anotant 31 punts en el tercer quart. Un Krutwig catedràtic liderava l’equip i, a mesura que la distància al marcador s’ha anat eixamplant, el ritme competitiu dels dos equips ha anat caient, conscients que el matx ja estava resolt.

Encuentra ha repartit minuts mirant de no carregar en excés als seus jugadors abans de la cita del play-off. Kuath regalava esmaixades al públic i Ibou ha disposat de bons minuts per aconseguir uns punts més. Dues jugades individuals de Villar i un triple excepcional de Lobo han permès superar la barrera dels 100 punts per segon partit consecutius en un nou recital al Barris. Fase regular superada amb nota. Ara és hora del play-off.