El factor Barris s'imposa

Tel: 665 656 565 - 973 233 033
Escut Força Lleida
Força Lleida Espai Fruita - Barris Nord (Av. Prat de la Riba, 113) · 25005 Lleida, Lleida · Tel: 665 656 565 - 973 233 033

dilluns 20 de maig 2024

L’ICG Força Lleida aconsegueix un doblet de victòries al Barris Nord per posar-se la sèrie de cara amb un 2-0 a favor. L’equip bordeus ha competit estoicament un partit molt dur, en què ha viscut alguns trams molt complicats i ha acabat decantant el marcador en un darrer quart excels de tot l’equip. La sèrie es trasllada a Alacant amb el primer match-ball pels lleidatans el divendres que ve.

Krutwig tornava a arrencar en plena forma i anotava els primers punts de la tarda després d’un gran revers a la zona. Els dos equips intercanviaven cistelles en un inici igualat, però era Hasbrouck un dia més qui marcava les diferències des del perímetre, encertant en el seu primer intent. Els dos estatunidencs eren capaços d’anotar en continuïtat i permetien als lleidatans mantenir-se per davant gairebé en tot moment. Tanmateix, les imprecisions a les dues bandes deixaven un marcador baix i molt renyit.

Lobo trencava uns minuts aspres per la falta d’encert i la crispació amb algunes decisions alienes amb un triple des de la cantonada després de fer volar el seu defensor per tornar a aixecar el públic dels seus seients. Vega replicava l’acció des del perímetre en la jugada següent i forçava el temps mort rival al fil del descans (22-16). Rafa Villar, entregat com sempre, anotava els darrers punts del primer quart i inaugurava el marcador al segon. Els punts del base sumats a un altre triple de Lobo donaven una renda màxima de 10 punts als lleidatans (30-20).

Els nervis s’han apoderat de nou del partit en els minuts posteriors amb molta tensió a les dues banquetes. Algunes decisions arbitrals molt controvertides han fet que els pivots de l’ICG Força Lleida es carreguessin molt ràpid de faltes. Vega i Simeunovic han hagut de sortir al rescat per cobrir la seva absència i ho han fet a la perfecció. El serbi es notava a gust i posava el 38-26 a l’electrònic que obligava al tècnic visitant a tornar a aturar el matx. Abans del pas pels vestuaris, Lobo treia la seva millor versió per enfilar-se fins als 14 punts i deixar l’enfrontament amb un 49-35 a l’entretemps.

Una esmaixada de Kur Kuath obria un tercer quart clau pel partit i el desenllaç de la eliminatòria. Varela també apareixia amb un dels seus eslàloms i Matulionis donava 15 punts d’avantatge als lleidatans (57-42) des de més enllà dels 6’75. Els alacantins s’han tornat a posar per sota de la barrera dels deu punts aprofitant algunes pèrdues dels de casa. Res que no pogués arreglar Villar amagant la pilota fins en dues ocasions i servint l’assistència en safata d’or a Djole Simeunovic. Un triple dels que fan mal de Hasbrouck tancava el tercer quart amb encara tot per decidir (62-54).

El Barris apretava com en les grans ocasions abans dels 10 minuts finals que decidirien l’enfrontament. Kuath tornava al partit amb un 2+1 colossal quan els visitants s’havien posat a només sis punts i Matulionis, amb un triple molt celebrat, tornava a posar terra d’entremig (68-56). El lituà actuava com a líder a l’ombra fent gala d’un gran esperit competitiu i la màgia de Varela dinamitava el Barris. “Això és el Barris Nord!” bramava la gent mentre que l’ICG Força Lleida s’allunyava cada cop més amb Kuath jugant a la seva salsa. Encuentra ha pogut repartir minuts entre els seus jugadors ja pensant en el tercer partit i el Barris ha estat una festa constant fins al final del matx (88-68). “Volem ACB!” cridaven els aficionats un cop acabat el que podria ser l’últim enfrontament de la temporada al temple lleidatà.