El PP Lleida presenta el seu programa en l'àmbit cultural "posant en valor les tradicions i costums lleidatanes

El PP Lleida presenta el seu programa en l'àmbit cultural "posant en valor les tradicions i costums lleidatanes

dilluns 08 de maig 2023

El PP Lleida ha presentat aquesta tarda el seu programa en l’àmbit cultural per les pròximes eleccions municipals al Magatzem de la Cultura de Lleida. “L’acte s’ha celebrat en aquest emblemàtic espai de la ciutat per reforçar els llaços amb les tradicions, cultura, art i música lleidatana i, sobretot, per reivindicar el lleidatanisme cultural”, ha explicat Xavie Palau, alcaldable del PP Lleida a la Paeria.

Desenes de persones de Lleida, entre els quals, representats de diverses entitats culturals de la ciutat, han assistit a l’esdeveniment que ha estat presentat per Jaime de los Santos, Secretari de Cultura del PP, exconseller de cultura de la comunitat de Madrid, i actualment diputat a la Comunitat Autònoma de Madrid i Senador, i per Palau.

El líder popular lleidatà ha posat en valor les tradicions i costums de la ciutat tot explicant els eixos bàsics sobre cultura del seu programa electoral. “Augmentarem l’oferta i programació cultural, vetllarem per una cultura accessible per a tothom, fomentarem la lectura en infants i joves i posaren en marxa projectes innovadors com la Fira del Talent, del Còmic o la Robòtica”, ha mencionat Palau.

El grup popular ha apostat per donar suport al teixit associatiu cultural de la ciutat, a les cases regionals i les festes religioses cristianes que, ”fins ara han estat marginades per l’actual govern municipal”, ha citat Palau.

A més, s’ha compromès a vetllar pel espais d’interès artístic i cultural de Lleida, gestionant recursos i exigint la implicació de la resta d’administracions. “Un exemple, és la Seu Vella, que mereix més finançament. “Promourem la descentralització d’actes culturals per tots els barris i dotarem de més ajudes i beques d’excel·lència per alumnes implicats en la cultura local”, ha comentat Palau.

Per la seva banda, Los Santos ha afirmat que la cultura i el patrimoni són actius imprescindibles per al desenvolupament personal i social. “Espanya és un potencial cultural i un exemple és Lleida, ja que és una ciutat amb molt de talent del que ens sentim orgullosos”, ha afirmat Los Santos. Per això,  el Secretari de Cultura del PP s’ha compromès a reforçar totes les iniciatives que permetin posar en valor la creativitat, la riquesa cultural i el talent innovador. 

← Tornar
© PARTIT POPULAR LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PARTIT POPULAR LLEIDA Plaça Sant Joan, 13 3ª · 25007 Lleida