El PP Lleida es reuneix amb sindicats agraris per debatre sobre el futur del sector agrícola a la província

El PP Lleida es reuneix amb sindicats agraris per debatre sobre el futur del sector agrícola a la província

dijous 06 de juny 2024

El candidat al Parlament Europeu del PP Lleida, Joan Simeón; Xavier Palau, cap de l'oposició a la Paeria; i Pedro Gallardo, portaveu d'agricultura del PP al Congrés, s'han reunit avui amb representants dels sindicats agraris Unió de Pagesos, ASAJA i  JARC per tractar temes claus per al futur de l'agricultura a la província.

Joan Simeón ha destacat la importància del sistema agroalimentari com a sector estratègic, especialment, a la província de Lleida. "Cal garantir la producció d'aliments a Europa i evitar incrementar la nostra dependència d'aliments de tercers països", ha afirmat Simeón. A més, ha subratllat la necessitat del relleu generacional i la participació de la dona per assegurar la subsistència del sector agrari. "Desenvoluparem mesures efectives destinades als joves que volen incorporar-se a l'activitat agrària perquè puguin superar les diferents dificultats que se'ls presentin, disposin d'un règim fiscal especial, a més de plans de formació i assessorament continu", ha assenyalat el candidat popular.

Per la seva part, Pedro Gallardo ha insistit en la importància de revisar la PAC per mantenir un teixit productiu que garanteixi la seguretat alimentària. "Hem de garantir els ajuts directes a agricultors i ramaders i millorar el pressupost per tal de potenciar la competitivitat de les explotacions", ha exposat el portaveu d'agricultura al Congrés.

Finalment, des del Partit Popular s'ha proposat incloure infraestructures en les estratègies d'adaptació al canvi climàtic que assegurin la disponibilitat d'aigua per fer front a sequeres, altes temperatures i el control d'inundacions. "La nostra prioritat és assegurar que el sector agrari tingui les eines necessàries per afrontar els reptes del futur, incloent-hi el canvi climàtic i el relleu generacional", ha conclòs Palau.

← Tornar
© PARTIT POPULAR LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PARTIT POPULAR LLEIDA Plaça Sant Joan, 13 3ª · 25007 Lleida