El Comú de Lleida es reuneix amb el Col·legi d'Infermeria per tractar propostes en l'àmbit de la salut

Tel: 622059290
LLEIDA.COM - Comú de Lleida
COMÚ DE LLEIDA Carrer Enric Pubill "Lo Parrano", 8 · 25005 Lleida · Tel: 622059290

El Comú de Lleida es reuneix amb el Col·legi d'Infermeria per tractar propostes en l'àmbit de la salut

dimarts 26 de març 2024

La regidora del comúdelleida, Laura Bergés i l'Helena Motos integrant del comúdelleida s'han reunit aquest matí amb la presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida, Mercé Porté.

Durant la reunió s'han abordat les problemàtiques del sistema de salut de la ciutat i accions per millorar-ne l'eficàcia i l'atenció a la ciutadania.

En la trobada entre el comúdelleida i el COILL, s'ha subratllat la necessitat crucial de millorar la coordinació entre els diversos actors del sistema de salut. Seguint amb aquesta línia s'ha remarcat la necessitat de reforçar l'atenció primària, reconeixent-la com una peça fonamental per a una assistència sanitària de qualitat.

"És important valorar i reconèixer l'expertesa de les infermeres, subratllant la seva tasca cabdal i la seva especialització en diverses àrees de la salut.", destacava l'Helena Motos, representant del comúdelleida.

Un altre dels temes destacats durant la trobada ha estat la situació que enfronten les residències, amb insuficiències de personal i manca de planificació, especialment durant les hores nocturnes on no hi ha prou presència d'infermeria. El comúdelleida ha reafirmat la necessitat de millorar aquesta situació mitjançant una millor coordinació entre els agents implicats en la salut.

Altres qüestions tractades inclouen la importància de millorar la qualitat de les cures per a la ciutadania mitjançant projectes comunitaris en clau de ciutat, així com la implementació de mecanismes com la preinscripció social per abordar molts dels problemes de salut i benestar, especialment els de la tercera edat.

← Tornar
© COMÚ DE LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
COMÚ DE LLEIDA Carrer Enric Pubill "Lo Parrano", 8 · 25005 Lleida · Tel: 622059290