La CUP es reuneix amb la Plataforma Canal Viu per recollir i vehicular les seves demandes

La CUP es reuneix amb la Plataforma Canal Viu per recollir i vehicular les seves demandes

dimarts 07 de novembre 2023

La preservació de l’arbrat de les banquetes del canal d’Urgell és un dels objectius de la plataforma


Canal Viu és una plataforma formada per 13 entitats i amb presència a 5 comarques que entre altres demandes, fa temps que reclama una figura de protecció per l’arbrat de les banquetes dels canals. Aquestes són zones naturalitzades de les vores dels canals i la presència de l’arbrat fa que alberguin molta biodiversitat i que, però a dia d’avui segueixen sense tenir cap protecció.

Divendres passat, el diputat de la CUP al Parlament de Catalunya i president de la Comissió d’Acció Climàtica, Dani Cornellà, junt amb l'alcalde de la CUP a Tornabous, David Vilaró, es van reunir amb representants de la Plataforma Canal Viu per tal de compartir les seves demandes i valorar mecanismes per cercar la solució més adient per a la protecció de les banquetes arbrades.

Alhora també s’han tractat problemàtiques que afecten les comarques de Ponent i que s’estan veient agreujades per l’actual situació d’emergència climàtica, com la gestió de l’aigua, la pagesia i la planta de biogàs projectada als Plans de la Sentiu de Sió.

← Tornar
© CUP - Candidatura d'Unitat Popular · Tots els drets reservats · Avís legal ·