Alcaldables de la Segarra presenten un manifest titulat Nova Segarra per portar progrés i avenç a la comarca

PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040

Alcaldables de la Segarra presenten un manifest titulat Nova Segarra per portar progrés i avenç a la comarca

diumenge 21 de maig 2023

El document ha estat consensuat i presentat aquest dissabte en un acte amb els candidats de Cervera, Guissona i Ribera d’Ondara

Alcaldables del PSC i Candidatura de Progrés han presentat aquest dissabte un Manifest per al progrés i l’avenç de la comarca, en un acte obert a Cervera. Hi ha participat els i les caps de la llista de la capital: Jan Pomés, per Cervera; Anna Rius, per Guissona i Francesc Sabanés, de Ribera d’Ondara.

El document ha estat consensuat i té com a objectiu “posar en marxa la Segarra, avançar i progressar des de la cohesió i la unitat d’una comarca clau per Catalunya, tant per la seva situació geogràfica com pels potencials econòmics i socials”.

Així, les candidatures de Progrés de la Segarra proposen mesures com “recuperar la qualificació de territori de muntanya; la cohesió dels serveis sanitaris comarcals dotant i augmentant la cartera de serveis de la capital i blindant els horaris de les visites als consultoris mèdics de poble; la distribució equitativa dels projectes d’energies renovables, una millora en la connexió i la mobilitat ferroviària; donar continuïtat a l’Eix Transversal fins a Montblanc o un Pla per l’aprofitament i regeneració de l’aigua”.

Així mateix, han explicat, “és urgent posar en marxa també un Pla per frenar el despoblament, que implicaria accedir a fons i ajuts d’administracions superiors i que ha de garantir nous residents joves, millorant la vida a les generacions més grans, incentivar la instal·lació d’empreses i la millora de les infraestructures”.

Altres propostes són “la millora del tractament de residus, amb una planta pròpia per al reciclatge; incentivar el teixit cultural popular; recuperar el Dia de la Comarca com a festa major itinerant; la col·laboració i coordinació amb entitats esportives; la promoció del comerç i la producció local i instaurar el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses com a màxim òrgan de decisió del Consell Comarcal”.

← Tornar
© PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040