Larrosa proposa fer al Riu “les platges de Lleida”

PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040

Larrosa proposa fer al Riu “les platges de Lleida”

dimecres 24 de maig 2023

El candidat del PSC-Units per Avançar a l’alcaldia de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presentat aquest dimarts “les platges de Lleida” per projectar Riu com a gran espai de trobada de les lleidatanes i dels lleidatans. Larrosa ha presentat un dels projectes estrella del programa electoral “amb la voluntat de fer del Riu, que és part de la vida de la ciutat i que sempre ha estat en el nostre imaginari, com un eix vertebrador intergeneracional per a les lleidatanes i lleidatans, en el qual puguin gaudir d’una major oferta d’activitats saludables, d’oci i culturals”.

Larrosa ha afirmat que “el Riu, de la mateixa manera que monuments com la Seu Vella, forma part del nostre patrimoni, i per això volem avançar en un model de gestió que permeti superar l’etapa de la canalització per tenir les platges de Lleida i del Segre”. “Les platges del Segre s’han de configurar com a imatge referent de Lleida”, ha afirmat Larrosa, que ha explicat el decàleg de propostes del PSC-Units per Avançar per tal de dinamitzar el Riu, en base també a propostes aportades per la ciutadania. Larrosa ha exposat que el Pla del Riu preveu habilitar zones lúdiques i d’oci; així com espais gastronòmics, indrets per organitzar activitats col·lectives per a la ciutadania; obrir nous accessos des del marge dret, a l’altura de l’Avinguda Joana Raspall i de la Plaça de la Pau; estudiar la construcció de miradors; reforçar la il·luminació; implantar un sistema de videovigilància, habilitar lavabo, protegir la biodiversitat i combatre les plagues.

“El gran parc de Lleida ja el tenim, i és el Riu”, ha afegit Larrosa, que ha explicat que el Riu també està inclòs al Catàleg de Béns a Protegir, aprovat inicialment en el passat mandat socialista, i pel qual “el govern municipal, com ha passat amb la resta de béns patrimonials de la ciutat, ha sigut incapaç de preservar-lo i d’actuar-hi”. Fèlix Larrosa ha afegit que “els joves, les famílies i les persones grans han de poder venir a fer activitats al Riu”. “Lleida, per davant de tot, no s’entén sense el Riu, que ha de donar una imatge referent de Lleida al món”, ha manifestat Larrosa, que també proposa projectar els parcs i jardins de Lleida per fer activitat física.

La proposta, que gira al voltant de les propostes per fer de Lleida una ciutat més saludable, va en la línia per fer que “a Lleida passin coses als parcs i jardins, on les lleidatanes i lleidatans socialitzin, hi puguin portar els animals de companyia, i per això també ens cal un pla de xoc per tal de tenir els espais públics en bon estat, nets, endreçats i segurs”

← Tornar
© PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040