Balaguer vol impulsar projectes per optar als ajuts europeus Next Generation

PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040

Balaguer vol impulsar projectes per optar als ajuts europeus Next Generation

dilluns 12 de febrer 2024

L’eurodiputada Laura Ballarín i l’alcaldessa de la ciutat, Lorena González, han visitat el Centre d’Empreses i Innovació, una empresa i l’Ajuntament


L’ajuntament de Balaguer vol recuperar i impulsar projectes que puguin optar als ajuts europeus Next Generation. Així ho ha anunciat l’alcaldessa de la capital de la Noguera, Lorena González, que ha posat de relleu que “avui, aprofitem la visita de l’eurodiputada socialista Laura Ballarín per saber de primera mà els requisits i criteris que ens permetin optar a les properes línies d’ajuts europeus”. “A diferència de l’antic equip de govern de l’Ajuntament de Balaguer, nosaltres sí que creiem en la utilitat d’aquestes subvencions. Com a administració local hem de cercar i aprofitar tots els recursos possibles, ja vinguin de la Comissió europea, la Generalitat o el govern d’Espanya”, ha afegit.

En aquest sentit, l’eurodiputada del PSC, Laura Ballarín, ha destacat que “Espanya ha donat en els últims anys passes molt importants en transició energètica. El nostre país i, especialment territoris com els de Lleida i la Noguera, tenen un alt potencial per desenvolupar diverses energies renovables incloent l’eòlica, solar, biometà i hidrogen verd” i ha instat a que “després d’una dècada en la que pràcticament no hi ha hagut avenços en el camp de les renovables, és imperatiu que Catalunya aposti també per elles”.

En aquest context, Lorena González i Laura Ballarín han dut a terme diferents empreses i entitats, entre elles el Centre d’Empreses i Innovació per conèixer de prop l’Energy HubLab de Balaguer; un projecte de la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de la capital de la Noguera, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la UE. Ballarín i González han destacat que “aquest és un bon exemple del que es pot fer si s’aprofiten els recursos que ens venen d’Europa, impulsant un espai per a la innovació i la promoció de l’emprenedoria en els àmbits energètics i les energies renovables”.

← Tornar
© PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040