Paneroles

Tel: 973 245 571 - 610 430 822
A C PLAGUES URBANES Cr. Tarragona, 29 · 25005 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 245 571 - 610 430 822

Paneroles

Un perill real

Les paneroles (de vegades dites cucaratxes o escarabats) són, a més de desagradables, un perill real de transmissió d’infermetats. Les paneroles entren en contacte amb superfícies brutes i després caminen per espais i aliments que queden contaminats amb microbis que poden produir intoxicacions alimentaries, a més la presència de paneroles pot desencadenar asma i al·lèrgies. L’aversió que els hi tenim és bona, ja que és sà i higiènic tenir els nostres espais lliures de paneroles i altres insectes reptants.   

Com detectar-les

Generalment se les relaciona amb una higiene deficient, però en realitat poden propagar-se en qualsevol entorn ja que necessiten poca cosa per viure i reproduir-se ràpidament. La mala higiene farà que es multipliquin més ràpidament i que sigui més difícil eliminar-les, però una higiene perfecta no n’evita la seva presència.

Podeu identificar-les amb les següents imatges. Existeixen moltes espècies de paneroles, però o no són presents a les nostres contrades, o no constitueixen plagues. Les tres espècies mostrades són les més habituals i les que ocasionen el 99,9% de les plagues.

Blattella germanica Blatta orientalis

Periplaneta americana

 

Les nimfes (cries) de panerola són molt diferents de la fase adulta i de vegades son confoses amb formigues o d’altres insectes. Si veieu una “formiga rara” com la de la fotografia inferior es que les paneroles s’estan multiplicant.

 

Com controlar-les

El control efectiu de les paneroles requereix de la combinació d’una tècnica experimentada i dels millors productes. És possible però difícil l’eliminació no professional d’aquesta plaga ja que les paneroles es fan resistents i tendeixen a refugiar-se en espais de difícil accés. En tot cas si voleu provar-ho podeu fer-ho seguint aquests passos:

  • Eviteu que tinguin accés a aliments i aigua (la neteja i la higiene són fonamentals).
  • Reviseu i segelleu les possibles vies d’entrada.
  • Empreu esquers, trampes o insecticides de qualitat. Seguiu al peu de la lletra les indicacions del fabricant , per efectivitat i perquè els insecticides són perillosos.

I si no funciona...

AC Plagues sabem que és molt important que la vostra llar o empresa estigui lliure de paneroles, per tal que la vostra família o clients puguin tenir el confort i higiene que es mereixen.

Si no us en sortiu contacteu amb AC Plagues Urbanes i nosaltres ens encarregarem. 

Tornar

 

Av. Catalunya, 13 - 25005 Lleida (Lleida) · 973245571 | © 2013 AC Plagues Urbanes SL | Condicions legals i política de priv

 

← Tornar
© A C PLAGUES URBANES · Tots els drets reservats · Avís legal ·
A C PLAGUES URBANES Cr. Tarragona, 29 · 25005 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 245 571 - 610 430 822